Slussvakter sökes till Dalslands kanal

Publicerad:
Dalslands kanal söker slussvakter Foto: Jonas Ingman @ Bruksbild

Dalslands Kanal AB söker slussvakter inför sommarens seglationssäsong. Kanalbolaget meddelar att det är ett sommarjobb med över 150 år på nacken.

Förr i världen, när fraktfartyg och timmer skulle transporteras genom kanalen, öppnade och stängde slussvakterna kanalens slussportar för hand. I dag är det fritidsbåtarna som dominerar Dalslands kanal och alla slussar utom en öppnas och stängs på elektronisk väg.

Att jobba som slussvakt eller slussbiträde innebär, lite enkelt uttryckt, att man med en sluss förflyttar båtar och kanoter mellan sjöar med nivåskillnader.

Vid sidan av dessa arbeten söker Dalsland Kanal AB även en caféansvarig vid det nya caféet vid Långbron i Dals Långed.

För tredje året öppnar kanalen dessutom sina glasscaféer vid slusstationerna i Köpmannebro och Lennartsfors och nyinviger alltså caféet i Långbron i den nyinredda slussvaktarbostaden. Dit sökes cafébiträden.

Dalslands Kanal AB söker slussvakter.

Artikeltaggar

ArbeteDalslandDalslands kanalDalslands Kanal AB

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare