Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Det du gjorde min dotter i skolan

Publicerad:
Valboskolan som nämns i inlägget.
Valboskolan som nämns i inlägget. Foto: Helena Lindgren

När jag läser i Dalslänningen 15 februari hur Rikard Karlssons barn blev utsatta på Valboskolan i Färgelanda, kommer minnen tillbaka då min dotter blev trakasserad av elever i hennes klass när hon gick i högstadiet på skolan.

Detta hände på tidigt 2000-tal, och efter våra krav fick hon byta klass, så det blev mycket lugnare även om de gamla "mobbarna" kom åt henne på skolbussen och raster. Detta ledde till följande dikt som skrevs av mig, hennes mamma, efter en sömnlös natt...

Det du gjorde...

Det du gjorde mot min dotter i ganska unga år, kommer alltid i hjärtat att sitta som ett sår.

Ditt flinande ansikte hoppas jag att, få slippa möta varken dag eller natt.

Nu har du en dotter att lära livets lag, och hon ska ju också börja skolan en dag....

Kanske hon då kommer hem till dig och säger att: "någon har varit stygg mot mig."

Jag hoppas du då minns din egen skoltid och kanske förstår hur det kändes för mig.

Att se när ens barn inte mår bra, är något som mödrar har svårt att ta.

Uppfostran var något du aldrig fick, det var väl ej konstigt det gick som det gick...

Ur din mun fick så ofta grodor hoppa, det verka som ingen dig kunde stoppa...

Att viska bak ryggen och flina och skratta, kan såra oändligt... kan du det fatta ?

Jag hoppas du mognar när åren fått gå och med tiden så blir vi ju alla grå.....

Vi får nog alla vår ryggsäck i livet och framgång är inget att ta för givet.

Som stenen i vattnet genom tusende år, man formas i livet, av dagar som går!

"Bara en mor"

Artikeltaggar

FärgelandaInsändareMobbningValboskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.