Hoppa till huvudinnehållet

Polisutbildning startas på Campus Dalsland

Publicerad:
Kristina Sandström, verksamhetsutvecklare för Campus Dalsland, välkomnar beskedet att det kommer att startas en förberedande polisutbildning vid Campus Dalsland i Bäckefors.
Kristina Sandström, verksamhetsutvecklare för Campus Dalsland, välkomnar beskedet att det kommer att startas en förberedande polisutbildning vid Campus Dalsland i Bäckefors. Foto: Johan Nilsson/TT

Det kommer att startas en förberedande polisutbildning vid Campus Dalsland i Bäckefors våren 2023. Det är ett samarbete mellan polismyndigheten i Fyrbodal och Campus Dalsland.

– Polisen lokalt behöver växa med medarbetare som är förankrade i Dalsland, säger Lars Eckerdal, polisområdeschef i Fyrbodal i ett pressmeddelande.

Han berättar att det finns en del sökande från Dalsland.

– Men många faller bort i rekryteringen på grund av att de inte klarar antagningskraven. Kan vi med hjälp av en preparandutbildning på Campus Dalsland vända trenden är det en fantastisk möjlighet som vi självklart vill vara en del av.

”Vi ser fram emot detta”

– Vi är mycket glada för den positiva inställning som kommunerna och Campus Dalsland uppvisat och ser fram emot att komma igång med utbildningen, säger Lars Eckerdal.

Utbildningen kommer att vara en termin och upplägget syftar både till att förbereda kursdeltagarna för antagningsprocessen till polisutbildningen, men också att stärka motivationen för polisprogrammet och polisyrket.

”Kommer göra skillnad”

– Det känns mycket bra att vi så här tidigt får in en utbildning som visar att Campus Dalsland kommer att göra skillnad när det gäller utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för oss om bor i landskapet, säger två av kommunalråden i Dalsland, Stig Bertilsson (M), Bengtsfors och Michael Karlsson (S), Åmål.

– Det ökar förutsättningarna för att fler kommer in på utbildningen och att vi får fler som väljer att vara polis i Dalsland, fortsätter de.

”En positiv faktor”

Polisförberedande kurser, som polispreparand, ger ingen platsgaranti på Polisprogrammet. Men en genomförd kurs stärker chansen att komma in och gör deltagarna mer förberedda att klara programmets olika moment. Det är också ett sätt att prova på om polisutbildningen är något för deltarna.

– Att starta en polispreparand på Campus Dalsland visar att vi är en positiv faktor för den fortsatta utvecklingen och arbetskraftstillväxten i Dalsland samt bidrar till flera av målen i portalprojektet Det goda livet i Dalsland. Utvecklingen som personer genomgår när de utbildar sig är positivt både för individen samt samhället, säger Kristina Sandström, verksamhetsutvecklare för Campus Dalsland.

Artikeltaggar

BäckeforsKristina SandströmLars EckerdalMichael KarlssonPolisenSkola och utbildningStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.