Hoppa till huvudinnehållet

Mellbo i Mellerud vill höja hyrorna i mars

Publicerad:
I Mellerud vill det kommunala bostadsbolaget Mellbo höja hyrorna från och med den 1 mars.
I Mellerud vill det kommunala bostadsbolaget Mellbo höja hyrorna från och med den 1 mars. Foto: Tommy Löfgren

Kommunala bostadsbolaget Mellerudsbostäder, Mellbo, har aviserat en hyreshöjning med 24 kronor per kvadratmeter den 1 mars och med ytterligare 22 kronor vid årsskiftet.

Mellbo hänvisar till ökade kostnader för underhåll, drift, el, vatten och avlopp samt ökade vakanser och rådande inflationstakt, som anledning att höja hyrorna.

Bostadsbolagets krav gäller vanliga hyreslägenheter och inte hyrorna för service- och gruppboende som lämnas oförändrade. Även fastigheten Hällan 1:263 föreslås få oförändrad hyra i år men en höjning med 22 kronor per kvadratmeter och år vid nästa årsskifte.

120 kronor om året

Mellbos krav innebär, enligt Hyresgästföreningen, att hyran för en normaltvåa på 60 kvadratmeter skulle stiga med 120 kronor i år och ytterligare 110 kronor nästa år.

Artikeltaggar

EkonomiHyresgästföreningenHyrorMellerud

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.