Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet: ”Väldigt olyckligt”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ann Blomberg (C) är kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun.
Ann Blomberg (C) är kommunstyrelsens ordförande i Färgelanda kommun. Foto: Johan Lindahl

Våld och hot har enligt föräldrar till elever pågått under lång tid på en av kommunens skolor, vilket också ska ha försökts tystas ner och förminskas av personal och chefer. Men det tas på fullaste allvar inom politiken, menar kommunalrådet Ann Blomberg (C).

– Man beklagar, det är väldigt olyckligt, säger hon.

Föräldrar flyttar sina barn från skolan för att de blir misshandlade och trakasserade. Vad tänker kommunstyrelsens ordförande Ann Blomberg när hon hör om händelserna på Valboskolan?

– Enskilda ärenden når inte ända upp på kommunstyrelsenivå, men det är klart att man beklagar, det är väldigt olyckligt. Vi tar det på fullaste allvar, men jag vill också skicka med att jag har fullt förtroende för det arbete nämnden och verksamheten gör med de resurser de har, säger hon.

Dalslänningen har sökt utbildningsnämndens ordförande Tobias Bernhardsson (C) för en kommentar, men utan framgång.

Artikeltaggar

Ann BlombergFärgelandaSkola och utbildningTobias BernhardssonValboskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.