Hoppa till huvudinnehållet

Paula Holmqvist toppar förslag till S-lista

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Paula Holmqvist föreslås toppa riksdagslistan för Socialdemokraterna i Fyrbodal även i valet 2022.
Paula Holmqvist föreslås toppa riksdagslistan för Socialdemokraterna i Fyrbodal även i valet 2022. Foto: Tommy Löfgren

Paula Holmqvist, Dals-Ed, kommer även denna gång att toppa riksdagslistan för Socialdemokraterna i Fyrbodal. I alla fall om distriktets enhälliga valberedning får som den vill. Den 12 mars ska distriktskongressen fatta beslut om distriktets valsedlar till regionfullmäktige och riksdag.

Paula Holmqvist valdes in i riksdagen 2014. Där har hon i dag flera uppdrag. Hon är ordinarie ledamot i försvarsutskottet och suppleant i flera andra utskott och nämnder.

Med bland dalslänningar på den föreslagna riksdagslistan finns också Per Eriksson, Bengtsfors, på en åttondeplats. Eriksson som i dag är kommunstyrelsens vice ordförande i Bengtsfors.

Regionlistan

Regionlistan föreslås toppas av Biijan Zainali, Trollhättan. Zainali är i dag regionråd i oppositionen och ordinarie ledamot i regionstyrelsen.

Från Dalsland återfinns Michael Melby, Mellerud, på en femteplats på regionlistan. Melby är i dag andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Mellerud.

På plats åtta står Maria Bertilsson Sandin, Åmål och tia är Ann-Britt Dahl, Färgelanda.

– Vi är en enad valberedning som presenterar förslaget till region- och riksdagslistor, säger Stefan Björkenstam, valberedningens sammankallande i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Paula HolmqvistPer ErikssonPolitikSocialdemokraternaValVal 2022Västra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.