Hoppa till huvudinnehållet

Lokalt företag i tv-rutan – byggde ett av husen i Husdrömmar

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Resultatet av husbygget i Säffle kan ses på måndag kväll i tv-programmet Husdrömmar.
Resultatet av husbygget i Säffle kan ses på måndag kväll i tv-programmet Husdrömmar. Foto: Privat

Om ni slår på tv:n ikväll kan ni få en liten överraskning. I det tredje avsnittet av Husdrömmar medverkar nämligen Sven Johansson bygg från Ed. Det var företagets snickare som byggde upp det norska parets fritidshus i Säffle.

– Det var ju väldigt roligt att vi fick förfrågan, speciellt med tanke på deras starka engagemang för återbruk, säger Annika Andersson, vd vid Sven Johansson bygg.

Det var under 2020 som det Edsbaserade företaget inledde uppbyggnaden av det norska parets fritidshus i Säffle.

Ny säsong av Husdrömmar: ”Vi bygger en framtid i Värmland”

Paret hade köpt huset på en mässa i Norge.

– Därefter hade de plockat ned huset och under en period förvarat det i en lada. De hann frakta över huset till Säffle innan pandemin drog i gång och gränsen stängde, säger Annika Andersson.

Pandemin satte stopp

Men sedan var det stopp.

Annika Andersson berättar att eftersom ägarna inte kunde komma till byggplatsen skedde de flesta möten digitalt. Men det var aldrig tal på att blåsa av projektet.

– Det var naturligtvis en utmaning, men vi visade också att det faktiskt gick att genomföra, fast på ett annat sätt än vanligt.

Arbetsledare Ulf Nilsson fick en något originell uppgift när många möten fick hållas digitalt samt att ständigt ha en filmkamera som sällskap.
Arbetsledare Ulf Nilsson fick en något originell uppgift när många möten fick hållas digitalt samt att ständigt ha en filmkamera som sällskap.

Uppdraget för Sven Johansson bygg slutfördes strax innan årsskiftet.

– Det tog ju lite längre tid än väntat på grund av pandemin. Det har inte varit lätt att genomföra projekt under de här åren. Dels har frånvaron bland personalen varit stor, dels har det uppstått långa väntetider på material.

Stort engagemang

Att få figurera i tv på bästa sändningstid tycker Annika Anderson såklart är positivt, bland annat med anledning av ägarnas engagemang för hållbarhet, vilket är viktigt för Edsföretaget som jobbar hårt för återbruk.

– Vi måste tänka om, vi kan inte bygga nytt hela tiden utan måste lära oss att återbruka mer.

Artikeltaggar

Annika AnderssonBostad och byggenEdNöje/KulturSven Johansson Bygg ABSäffleTV-serier

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.