Hoppa till huvudinnehållet

Fyra personer misshandlade i Åmål

Publicerad:
Reporter Fredrik Erlandsson
Fredrik Erlandsson
fredrik.erlandsson@nwt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Under söndagskvällen larmades polisen till de centrala delarna av Åmål, där en man ska ha misshandlat fyra personer. Minst en av personerna fick föras till sjukhus.

Exakt vad som inträffat är ännu oklart men enligt polisen har en man i 45-50-årsåldern gripits, misstänkt för grov misshandel av två personer samt misshandel av ytterligare två personer.

– Personerna är skadade, det är inte livshotade men minst en person har förts till sjukhus med ambulans, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl hos polisen i region Väst, vid 01-tiden på måndagen.

Mannen anhölls under natten.

För polisens del inleddes händelsen strax efter klockan 19. Två bostäder i centrala Åmål har spärrats av för teknisk undersökning.

– Det har inte varit något vapen inblandat, däremot tillhyggen men det är oklart vad för något, säger Börjesson.

Polisen uppger att man under kvällen och natten hört målsägande samt ett flertal vittnen.

Det är okänt om det finns någon relation sedan tidigare mellan den gripne mannen och de misshandlade personerna.

– Vi kommer gå vidare med detta under dagen. Det är lite oklara omständigheter kring vad som föranlett det här, relationer och omständigheter runt det, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson polisen västra Götalandsregionen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.