Hoppa till huvudinnehållet

Så ska Bengtsfors jobba för att få till statlig närvaro

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Per Eriksson (S) har skrivit en motion där han trycker på för att få till statlig närvaro i Bengtsfors med en arbetsförmedling. Han får också gehör för förslaget av kommunfullmäktige.
Per Eriksson (S) har skrivit en motion där han trycker på för att få till statlig närvaro i Bengtsfors med en arbetsförmedling. Han får också gehör för förslaget av kommunfullmäktige. Foto: Conny Hultgren

Bengtsfors kommun ska trycka på för att försöka få till en statlig närvaro i form av ett statligt servicekontor med arbetsförmedling i Bengtsfors.

Det vill Per Eriksson (S) i en motion som nu antagits av kommunfullmäktige.

– Det är viktigt både för arbetssökande och företag att det finns en närvarande myndighet med lokal kännedom på plats, sa Per Eriksson under fullmäktigemötet.

Han berättade Fyrbodal har ett servicekontor i Lysekil.

”Det duger inte”

– Sedan finns Arbetsförmedlingen med kontor i Trollhättan och Uddevalla och med en skylt på väggen i Åmål. Det duger inte. Det måste finnas en statlig närvaro lokalt.

– Vi lämnade från Socialdemokraternas sida nyligen in en skrivelse till Kommunalförbundet Fyrbodal som togs emot positivt. Om vi fortsätter trycka på gentemot Fyrbodal och Västra Götalandsregionen så tror jag att vi kan få den statliga närvaro som vi faktiskt förtjänar, sa Per Eriksson.

”En bra motion”

Stig Bertilsson (M) tyckte att det var en bra motion, att den ligger i linje med det arbete som pågår och han yrkade på bifall.

– Från Bengtsfors och grannkommunernas sida uppvaktar vi de här institutioner som Per nämner. Jag har tillsammans med mina kommunalrådskollegor skrivit till regeringen och vi har en dialog med Kommunalförbundet Fyrbodal och Västra Götalandsregionen, sa Bertilsson.

Vidare berättade han att det diskuteras arbetsmarknadspolitiska insatser inom ramen för projektet Det goda livet.

Även Britt-Inger Sandström (SD) yrkade på bifall av motionen.

Motionen bifölls

Motionen bifölls. Kommunstyrelsen får nu i uppdrag att uppvakta regeringen, Kommunalförbundet Fyrbodal och berörda myndigheter om behovet av ett statligt servicekontor och tydlig närvaro av Arbetsförmedlingen i Bengtsfors kommun.

Artikeltaggar

ArbetsförmedlingenBengtsfors kommunBengtsfors kommunfullmäktigeBritt-Inger SandströmMotionerPer ErikssonPolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.