Hoppa till huvudinnehållet

Simhallen öppnar igen – men bara för några veckor

Publicerad:
Reporter Andreas Dagström
Andreas Dagström
andreas.dagstrom@provinstidningen.se
På torsdag öppnar Åmåls simhall igen.
På torsdag öppnar Åmåls simhall igen. Foto: Ina Sollander

På torsdag slår Åmåls simhall upp dörrarna igen. Fast det gäller att skynda lite om man vill hinna bada – innan nästa stängning som blir ännu längre.

Den 11 januari meddelade Åmåls kommun att simhallen tills vidare skulle hålla stängt på grund av de införda smittskyddsrestriktioner. Ingen visste då hur länge allmänheten skulle vara portad, men nu står det klart att dörrarna låses upp under torsdagsmorgonen.

Återöppnandet beslutades efter Folkhälsomyndighetens och regeringens besked om lättade restriktioner från och med 9 februari. Därmed hinner simhallen åtminstone vara igång några veckor till innan anläggningen stänger för en längre period av renovering och ombyggnad. Totalt beräknas hela projektet ta uppemot ett års tid.

Kommunen påpekar inför torsdagen att verksamheten även fortsättningsvis ska förhålla sig till pandemilagen på så sätt att trängsel undanbedes och att gästerna håller ett ur smittskyddssynpunkt säkert avstånd till varandra.

Förhållningssättet innebär att antalet insläppta gäster och badande per bassäng får en maxgräns.

Sjuka personer uppmanas liksom tidigare att hålla sig hemma.

Artikeltaggar

FolkhälsomyndighetenFritid och livsstilÅmålÅmåls kommunÅmåls simhall

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.