Hoppa till huvudinnehållet

Sandström toppar SD-valsedel med fem nya namn: "Vi sätter vård och omsorg först"

Publicerad:
Britt-Inger Sandström toppar Sverigedemokraternas valsedel i kommunvalet i Bengtsfors.
Britt-Inger Sandström toppar Sverigedemokraternas valsedel i kommunvalet i Bengtsfors.

Sverigedemokraterna är det första partiet i Bengtsfors kommun att presentera sin valsedel för kommunvalet 2022. Listan toppas av Britt-Inger Sandström, som i dag är gruppledare för partiet. En del nya namn märks också.

Listan består av tio namn. Jämfört med valsedeln 2018 är det några som inte ställer upp igen och två har hoppat av partiet och blivit politiska vildar (Christer Andréasson och Nore Johansson).

Nya på valsedeln är Ann-Mari Reinholdsson, Steve Andersson, Gerrit Verhoef, Jan-Åke Enermark och Marino Sundström.

– Hälften är nya. Jag tycker att vi har fått ihop en bra lista. Men det är svårt att få folk att engagera sig. Det märker alla partier, säger Britt-Inger Sandström.

Vad tror du det beror på?

– Jag tror att många tycker att det är bekvämt att inte engagera sig, även om de tycker mycket. Sedan är det är också en del arbete med att engagera sig politiskt.

Medelåldern är ganska hög och de flesta är män. Kommentar?

– Medelåldern är hög i alla partier. För vår del så har vi tre kvinnor och sju män. Det är så modernt att det ska vara varannan damernas. Men jag tycker inte att det är ett problem.

Vilka frågor kommer ni att driva i valet?

– Vård och omsorg är viktigast. Kommunen ska fatta ett beslut om hur den framtida äldreomsorgen ska se ut. För att kunna göra det måste vi ta reda på vilka människor vi behöver ta hand om och vilka befintliga lokaler som finns. Det är viktigt att göra innan vi beslutar att bygga nytt eller gör något annat. Vi vill att Kolaregården ska kunna fortsätta användas.

Ni lämnade samarbetet med det politiska styret efter beslutet att lägga ner Kolaregården. Vilka vill ni samarbeta med efter valet?

– Det är jättesvårt att svara på. Det får vi återkomma till, säger Britt-Inger Sandström.

SD:s valsedel i Bengtsfors

1.  Britt-Inger Sandström

2.  Henning Venborg

3.  Ingegerd Venborg

4.  Ann-Mari Reinholdsson (ny)

5.  Steve Andersson (ny)

6.  Ingleif Wangsmo

7.  Lars-Erik Molin

8.  Gerrit Verhoef (ny)

9.  Jan-Åke Enermark (ny)

10. Marino Sundström (ny)

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBritt-Inger SandströmPolitikSverigedemokraternaValVal 2022Valsedel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.