Hoppa till huvudinnehållet

Bråk på skola – tonåring misstänkt för misshandel

Publicerad:
Ett bråk ska ha inträffat på en skola i Färgelanda. Polis är på plats.
Ett bråk ska ha inträffat på en skola i Färgelanda. Polis är på plats. Foto: Johan Lindahl

Ett bråk uppstod under tisdagen på Valboskolan i Färgelanda. Två tonårspojkar ska ha slagits och en av dem är nu misstänkt för misshandel.

– Den yngre av dem ska ha fått ett slag i ansiktet, men han behövde inget ambulansbehov, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Inledningsvis var det oklart exakt vad som har hänt, varför eller hur många som var inblandade i bråket, som ska ha mynnat ut i handgemäng mellan en handfull elever.

– Det är en konflikt som vi jobbar med precis nu, sa rektor Wiveca Doyle, som dock inte kan kunde göra annat än att bekräfta att något har hänt.

En polispatrull är just nu på plats för att bilda sig en uppfattning om vad det är som inträffat.

– Det ska ha skett någon form av bråk. Vi har fått ett larm och en patrull är på plats. En misstänkt gärningsman ska ha avvikit, det är det jag kan säga, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Slag i ansiktet

Vid 14.30-tiden hade polispatrullen hunnit åka tillbaka till stationen för att skriva en händelserapport. Det ska röra sig om två pojkar, 15 och 16 år gamla som bråkat.

– Den yngre av dem ska ha fått ett slag i ansiktet, men han behövde inget ambulansbehov, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel, där den äldre av pojkarna nu är misstänkt.

Utbildningschefen Anna Gunnervik i Färgelanda kommun menar att även om en sådan händelse kan se obehaglig ut var det ganska odramatiskt och snabbt över.

– Vi hade en konflikt mellan ett par elever. Två slogs och ytterligare en eller två höll i sär eller hjälpte till. Det är sådant som kan hända i högstadieåldern.

– Lärarna tog isär dem och satte dem i varsitt rum och där satt dem när polisen kom. Då var allt lugnt, säger hon.

Hur mår eleven som blev slagen?

– Han har ett rivmärke i ansiktet, det är allt, säger Anna Gunnervik.

Enligt motstridiga uppgifter ska dock eleven ha behövt uppsöka vård med ett skärsår snarare än ett rivsår, ha blivit sparkad i huvudet och ha stora bulor i pannan.

I eftermiddag ska ledningen ha ett möte med skolans personal för att planera hur man ska ta emot eleverna imorgon.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelandaValboskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.