Hoppa till huvudinnehållet

Inga anbud på specialistvården – nya tag för nämnden: "Ingen oro"

Publicerad:
Inga anbud har inkommit för att ta över specialistsjukvården i Bäckefors efter Aleris. Nu måste Norra hälso- och sjukvårdsnämnden och dess ordförande Linda Jansson (M) ta ett omtag.
Inga anbud har inkommit för att ta över specialistsjukvården i Bäckefors efter Aleris. Nu måste Norra hälso- och sjukvårdsnämnden och dess ordförande Linda Jansson (M) ta ett omtag. Foto: Helena Lindgren

Det har inte kommit in några anbud för att ta över specialistsjukvården i Bäckefors, Lysekil och Strömstad efter företaget Aleris som meddelat att de inte kommer att förlänga avtalet.

Därför måste nu Norra hälso- och sjukvårdsnämnden ta ett nytt tag.

– Jag känner ingen oro, säger nämndens ordförande Linda Jansson (M).

Aleris lämnar Dalslands sjukhus – Kommittén: "Katastrofvarning"Oro när Aleris drar sig ur: Vad ska hända med specialistmottagningarna?

Den upphandling av specialistsjukvård vid närsjukhusen i Bäckefors, Strömstad och Lysekil som nämnden tidigare om beslutat resulterade inte i något anbud.

Nämnden har nu därför beslutat att avbryta denna process och istället genomföra en ny upphandling av den aktuella vården.

”Ingen oro”

– Jag känner ingen oro, ibland får man inte in några anbud. Vi vet sedan tidigare att det är ett komplext och utmanande uppdrag och kan vara svårt att bedriva somatisk specialistsjukvård, säger Linda Jansson (M), ordförande för norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Men ingenting har ändrats. Det kommer även fortsättningsvis att bedrivas somatisk specialistsjukvård vid Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Antingen i privat eller i regionens egen regi, fortsätter Linda Jansson.

Aleris, som i dag bedriver specialistsjukvård på de tre sjukhusen, har tidigare meddelat att de inte längre vill göra det. Den 1 november måste en ny vårdgivare ha tagit över.

Artikeltaggar

AlerisBäckeforsDalslands sjukhusLinda JanssonNorra hälso- och sjukvårdsnämndenPolitikUpphandlingVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.