Wallin: Sofie har det rätta intresset

Nyheter
PUBLICERAD:
Thomas Wallin lämnar i april tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalslänningen efter 30 år.
Foto: Privat
– Jag är väldigt glad att kunna lämna över chefredaktörskapet för Dalslänningen till Sofie Borg. Hon har alla de egenskaper som krävs för att leda, hålla ihop och utveckla tidningen, säger Dalslänningens avgående chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Wallin.

Thomas Wallin kommer att lämna över ledarskapet för tidningen till utgången av april månad. Han har då lett Dalslänningen i mer än 30 år, men faktiskt arbetat tillsammans med tidningen och dess tryckeri sedan 1985 då Älvsborgs Nyheter som han tidigare var redaktör för fick samma ägare och trycktes vid Dalslänningen.

Wallin är säker på att valet av efterträdare kommer att bli bra för tidningen och inte minst dess engagerade medarbetare.

Nyfikenhet

– Sofie har engagemang och nyfikenhet för den lokala journalistiken och framförallt ett intresse för de kontakter med människor som det här jobbet kräver. Dessutom har hon gedigen inblick i vad tidningsmakande innebär, liksom insikt i den digitala transformering som pågår i branschen.

– Att vara chefredaktör för en lokal tidning med så stark ställning som Dalslänningen är något man lever med dygnet runt. Det har jag gjort i exakt trettio år nu och det har varit otroligt roligt, men också krävande. Det känns därför bra att få lämna över pennan till Sofie.

– Vi hoppas att pandemirestriktionerna tillåter att tidningen ordnar ett öppet hus i slutet av april, när läsarna kan få träffa den nya chefredaktören, avslutar Thomas Wallin.

Fem ansvariga utgivare sedan 1925

Bengtsfors-Tidningen/Dalslänningen har sedan starten haft fem ansvariga utgivare som samtidigt varit redaktörer för tidningen. Waldemar Skoglund som tog över tidningen efter grundaren Ernst Pehrsson innehade posten i hela 45 år vilket var snudd på rekord i Sverige.

Ernst Pehrsson                          1925-1930

Waldemar Skoglund                  1930-1975

Gordon Skoglund                      1975-1985

Stig Bertilsson                            1985-1992

Thomas Wallin                            1992-2022

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.