Hoppa till huvudinnehållet

Färgelanda pressade fram viktig seger – har allt i egna händer

Publicerad:
Jesper Karlsson jublar med med Rasmus Scott och Andreas Olsson efter den förstnämndes avgörande 4–2-mål.
Jesper Karlsson jublar med med Rasmus Scott och Andreas Olsson efter den förstnämndes avgörande 4–2-mål. Foto: Pontus Nordwall

Efter att nästjumbon Sandarna BK förlorat sista matchen för säsongen på fredagskvällen behövde Färgelanda vinna sin hemmamatch mot FC Real Internacional för att ha chans på överlevnad i division 1. Trots en sen forcering från gästerna kunde man hålla undan och ta säsongens första seger med 4–2.

– Gött att vi har det i egna händer, säger målskytten Jonas Lindwall Hedlund.

Det var jämnt inledningsvis med chanser för båda lagen. Ju längre halvleken gick började Färgelanda skapa fler chanser och var nära mål flera gånger. Gästerna var inte ofarliga men Henrik Albinsson i hemmamålet var som vanligt väldigt bra. När det återstod mindre än två minuter att spela kunde Alexander Kofoed Hansson ge Färgelanda ledningen. Kort därefter hade FC Real ett bra läge men Albinsson räddade och istället kunde Färgelanda öka på till 2–0, Kofoed Hanssons andra för dagen.

Färgelanda gjorde det bra med ett tålmodigt spel och ledde matchen rättvist.

Färgelanda började den andra halvleken starkt och det hade inte ens gått 30 sekunder innan Jonas Lindwall Hedlund satte dit 3–0. Färgelanda hade sedan flera chanser att utöka ledningen men lyckades inte få dit bollen. Istället reducerade gästerna till 3–1 med sju minuter kvar.

 • Henrik Albinsson stod för en bra insats i målet.
  Henrik Albinsson stod för en bra insats i målet. Foto: Pontus Nordwall
 • Målskytten Jonas Lindwall Hedlund med bollen, gästernas Amer Omerovic försöker stoppa honom.
  Målskytten Jonas Lindwall Hedlund med bollen, gästernas Amer Omerovic försöker stoppa honom.
 • Färgelandas Rasmus Scott i närkamp med Jonatan Larsson
  Färgelandas Rasmus Scott i närkamp med Jonatan Larsson
 • Tvåmålsskytten Alexander Kofoed Hansson.
  Tvåmålsskytten Alexander Kofoed Hansson.
 • Färgelanda firar efter Alexander Kofoed Hanssons 1-0-mål.
  Färgelanda firar efter Alexander Kofoed Hanssons 1-0-mål.

Spännande avslutning

När det återstod tre minuter av matchen gjorde Hadi Mahdavi 3–2 för FC Real och då blev det ordentligt med nerv i matchen. Gästerna var nära en kvittering flera gånger men Henrik Albinsson var på hugget och med 30 sekunder kvar satte Jesper Karlsson det avgörande 4–2-målet som betydde första trepoängaren för säsongen.

– Vi har spelat bra de två senaste matcherna men bara fått med oss kryss, så det var gött att få med oss en seger. Vi har saknat lite självförtroende då vi tappat på slutet i tidigare matcher men det får vi med oss mycket av nu och det var skönt att vi kunde leverera offensivt. Men vi gjorde det också bra försvarsmässigt och det kändes stabilt förutom på slutet, säger Jonas Lindwall Hedlund.

Det har varit en tung säsong för Färgelanda, men nu gjorde man en riktigt bra insats i sin sista hemmamatch. För att hänga kvar så krävs dock att man vinner sista matchen borta mot klara seriesegrarna FC Rosengård.

– Det ska bli ett kul möte och vi ska ge allt för att vinna, säger Lindwall Hedlund.

Matchfakta

Färgelanda IF – FC Real International 4–2 (2–0)

Målskyttar: 1–0 Alexander Kofoed Hansson (18), 2–0 Alexander Kofoed Hansson (19), 3–0 Jonas Lindwall Hedlund (21), 3–1 Eduardo Luis Portacarrero Linares (33), 3–2 Hadi Mahdavi (37), 4–2 Jesper Karlsson (39)

Publik: 60

Artikeltaggar

Division 1 västra GötalandFärgelandaFärgelanda FutsalFutsalHenrik AlbinssonReal Internacional

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.