Hoppa till huvudinnehållet

Coronautbrott – undervisning på distans vid Strömkullegymnasiet

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Strömkullegymnasiet i Bengtsfors kommer att hålla distansundervisning för alla teoretiska program under resten av veckan.
Strömkullegymnasiet i Bengtsfors kommer att hålla distansundervisning för alla teoretiska program under resten av veckan. Foto: Conny Hultgren

Flera elever har insjuknat i covid-19. Därför håller Strömkullegymnasiet i Bengtsfors distansundervisning för elever vid alla teoretiska program resten av veckan. Det meddelas efter ett möte i kommunens krisledningsgrupp.

– Vi har ett antal elever som är smittade. Vi har även lärare som är hemma. Flera av dem har haft familjekarantän, men ingen av lärarna har varit sjuka, säger Carina Stålhandske, rektor på Strömkullegymnasiet.

Carina Stålhandske är rektor på Strömkullegymnasiet.
Carina Stålhandske är rektor på Strömkullegymnasiet. Foto: Conny Hultgren

Undervisningen på yrkesprogrammen kommer dock att genomföras som vanligt på plats på skolan under veckan. Även viss estetundervisning kommer att ske på skolan.

”Inga allvarliga symtom”

Carina Stålhandske berättar att ingen av de elever som har insjuknat ska ha fått några allvarligare symtom.

Skolmat kan hämtas

Elever som vill hämta skolmat kan under veckan göra det vid närmaste skolbespisning vid Bäckeskolan, Ekhagsskolan eller Kanalgården på Bengtsgården.

För boende i Billingsfors finns möjlighet att hämta mat på Lövåsen, men då behöver det förbeställas via köket på Långevi.

Eleverna ska ta med egen matlåda när de hämtar maten.

Artikeltaggar

BengtsforsCarina StålhandskeCoronavirusetSkola och utbildningStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.