Hoppa till huvudinnehållet

Stor drop-in-dag imorgon: Här kan du vaccinera dig mot covid-19

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
På lördag är det flera mottagningar i Dalsland som håller öppet för drop-in-vaccinering mot covid-19.
På lördag är det flera mottagningar i Dalsland som håller öppet för drop-in-vaccinering mot covid-19. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under lördagen gör Västra Götaland en storsatsning för att fler ska vaccinera sig mot covid-19. 150 mottagningar håller öppet för drop-in-vaccination med första, andra och tredje dosen.

Fram till och med förra veckan hade 85,8 procent av alla invånare över 12 år fått minst en dos vaccin och 82,4 procent hade fått minst två doser. Bland invånare över 18 år hade 36 procent fått sin tredje dos. Det innebär att det har getts över 3 miljoner vaccindoser i regionen.

På lördagen kommer troligen den siffran ökas på rejält då 150 mottagningar håller extraöppet för drop-in-vaccination.

– Med vaccinationsdagen vill vi göra det så enkelt om möjligt att vaccinera sig. Vaccination är fortfarande det bästa skyddet mot svår sjukdom i covid-19, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

Dosintervallet mellan andra och tredje dosen är numera fem månader. Det gör att många personer har möjlighet att ta sin tredje dos på lördag.

– Tredje dosen är viktig för ett gott skydd. Men jag vill också betona att det är mycket viktigt att de som inte tagit en första eller andra dos gör det. Passa på nu när det är lättillgängligt och vi har gott om vaccin, säger Kristine Rygge.

Drop-in

Här är de mottagningar i Dalsland som är öppna under lördagen:

Bengtsfors: Närhälsan Bäckefors vårdcentral, Centrallagret Dalslands sjukhus.

Mellerud: Närhälsan Mellerud vårdcentral.

Åmål: Medpro Clinic Åmål Vårdcentral, Bollhallen Karlbergsskolan.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandEdFärgelandaKristine RyggeMedpro clinic ABMellerudNärhälsan BäckeforsVaccinationVård och omsorgVästra Götalands länVästra GötalandsregionenÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.