Hoppa till huvudinnehållet

Droger, könsord och diskriminering – här är skyltarna som fick avslag

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Här är skyltarna som fick avslag hos Transportstyrelsen.
Här är skyltarna som fick avslag hos Transportstyrelsen. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Byt fru, Mr kuk, och Cocaine. En del bilägare blev lite för kreativa när de ansökte om en personlig registreringsskylt förra året, och fick avslag av Transportstyrelsen. Här är ett axplock av några av de mest ”kreativa” förslagen.

Förra året fick 212 bilägare i Västra Götaland nej från Transportstyrelsen då deras personliga registreringsskyltar på något sätt väckte anstöt. Det är en ökning sedan 2020, då avslagen var 170 till antalet. Anledningar till att en registreringsskylt får avslag kan vara att den anspelar på droger eller sex, vara en subtil förkortning som ändå kan betyda något förargelseväckande hos den enskilde, eller innehålla svordomar.

Här är ett axplock av några av de mest ”kreativa” skyltarna som fick avslag i länet under 2021.

Fakta

Skyltar som fick avslag 2021

NYKTER, HENTAI, HUSTL3R, BYT FRU, VACCIN1, RETARD, SUPA, MAFIAN, PERVOT, KRÖKA, DÖKÖTT, STRYP6, MR KUK, PUNANI, DRUNK, EAT CUM, OBETALD, OTROGEN, KUK3N, FES DU, COCAINE, ELCHAPO, SURKUK, WHISKY

Artikeltaggar

Transport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.