Man försökte våldta kvinna inför hennes barn – åtalas

Publicerad:
En man i 65-årsåldern ska ha försökt tvinga en kvinna till samlag inför ögonen på hennes minderårige son. Foto: Heiko Junge

En man i 65-årsåldern ska ha försökt tvinga en kvinna till samlag inför ögonen på hennes minderåriga barn i deras hem i Färgelanda kommun. Nu åtalas han för försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande.

Mannen ska enligt åtalet ha försökt tvinga kvinnan till samlag genom att med sin kropp hindra henne att ta sig bort från honom, hålla fast hennes armar, försökt kyssa henne, stoppa handen innanför hennes byxor och försöka ta av dem.

Han ska också ha försökt föra in kvinnan i ett angränsande rum och även tagit ett kraftigt tag om hennes ena skinka, varpå hans fingrar hamnat emellan skinkorna.

Händelsen inträffade i juli månad i kvinnan och barnets bostad på en adress i Färgelanda kommun.

Bland bevismaterialet finns fotografier samt en film från kvinnans mobiltelefon som ska styrka gärningen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelandaförsök till våldtäkt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare