Hoppa till huvudinnehållet

Segervisst Åmål/Billingsfors vann sjätte raka: ”Vågade rulla mer”

Publicerad:
Innebandy Division 3 västra VärmlandÅmål/Billingsfors föll mot Dottevik USanne Nilsson Guerra med bollen. Bakom henne syns lagkaptenen Rebecca Bräck.
Innebandy Division 3 västra VärmlandÅmål/Billingsfors föll mot Dottevik USanne Nilsson Guerra med bollen. Bakom henne syns lagkaptenen Rebecca Bräck. Foto: Andreas Dagström

Åmål/Billingsfors har kommit igång på allvar i innebandyns division 3. Under söndagen tog laget sin sjätte raka seger hemma mot Degerfors U och fortsätter därmed att toppa tabellen.

– Vi spelar stundtals väldigt bra, säger lagkapten Rebecca Bräck.

Hemmalaget inledde lite trevande, men vann ändå en jämn första period med 2–1 efter samarbete mellan Wilma Johannesson och Rebecca Bräck, två av huvudrollerna i den här matchen, till båda målen.

I den andra hittar Åmål/Billingsfors lite mer fäste under fötterna och kan med hjälp av stort bollinnehav dra ifrån till 5–1 . 16-åriga billingsforsarna Joline Carlsson och Alva Ömnehag med två av målen.

Dominansen fortsatte i den tredje perioden och hemmalaget kunde då gå upp till ledning 8–2 innan man slog av på tempot och lät Degersfors göra tre raka mål. Matchen kunde ändå vinnas med 8–5, den sjätte trepoängaren i rad.

– Vi hade bollen för det mesta och spelade stundtals väldigt bra. Vi passade runt och vågade rulla lite mer. Det var lite nya konstellationer i spelet och hade inte tränat så mycket på grund av sjukdom. Men det var en rolig match att spela, säger lagkaptenen Rebecca Bräck, tvåmålsskytt för dagen.

Fast laget är till stora delar nytt är stämningen god och moralen hög.

– Vi är ett gäng med blandad ålder och kompletterar varandra bra. De nya har kommit in bra i laget, säger hon.

Hur långt kan ni gå?

– Vi har nog svårt att ta Dottevik, men vi ska nog klara att nå kvalet, säger Rebecca Bräck.

Tränaren Patrix Blixts kommentar efter matchen:

– Det var en match som på förhand kändes som en säker seger. Första perioden kom vi inte igång riktigt med spelet och Degerfors hängde med bra. I andra perioden vårdade vi boll mycket bättre och passningsspelet kom igång och målen började trilla in. I tredje perioden tappade vi fokus och lät dem göra tre mål på raken.

Matchfakta

Åmål/Billingsfors–Degerfors IBK U 8–5 (2–1, 3–0, 3–4)

Division 3 västra Värmland

Målen, första perioden: 1–0 Wilma Johannesson (03:15), 1–1 självmål (06.40), 2–1 Rebecca Bräck (12:06), Andra perioden: 3–1 Wilma Johannesson (05:43), 4–1 Joline Carlsson (10:51), 5–1 Alva Ömnehag (19:31), Tredje perioden: 5–2 Tyra Törnqvist (01:20), 6–2 Wilma Johannesson (01:49), 7–2 Rebecca Bräck (08:38), 8–2 Cornelia Freed Hell (08:53), 8–3 Thea Heiche (09:51), 8–4 Thea Heiche (10:27), 8–5 Tyra Törnqvist (14:35)

Skott: 27–12

Utvisningar, Åmål/Billingsfors: 1x2 minuter

Publik: 53

Artikeltaggar

ÅmålÅmål/BillingsforsBillingsforsDivision 3 Värmland västraInnebandy

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.