Hoppa till huvudinnehållet

Rölanda välkomnade åtta nyfödda: ”Vår gåva och uppgift till världen”

Publicerad:
Under 2021 föddes åtta barn i Rölanda och de uppvaktades med en välkomstgåva av byalaget. Från vänster Elin Strutz och Christoffer Lindqvist med sonen Erik, David Henriksson och Victoria Jensen med dottern Liv, Camilla Flink med dottern Luna (Pappa Alexander Johansson saknas på bild), Julia Johansson och Lucas Johansson med dottern Minelle och Cathrine och Rickard Johansson med sonen Emil.På bilden saknas Louise Johansson och Samuel Johansson med sonen Matteo, Matilda Sandström och Ronny Alfredsson med sonen Anton och Emma Zakariasson och Emil Blom med dottern Ella.
Under 2021 föddes åtta barn i Rölanda och de uppvaktades med en välkomstgåva av byalaget. Från vänster Elin Strutz och Christoffer Lindqvist med sonen Erik, David Henriksson och Victoria Jensen med dottern Liv, Camilla Flink med dottern Luna (Pappa Alexander Johansson saknas på bild), Julia Johansson och Lucas Johansson med dottern Minelle och Cathrine och Rickard Johansson med sonen Emil.På bilden saknas Louise Johansson och Samuel Johansson med sonen Matteo, Matilda Sandström och Ronny Alfredsson med sonen Anton och Emma Zakariasson och Emil Blom med dottern Ella. Foto: Sofia Benjaminsson

Rölanda firade Trettondedagen i kyrkan och välkomnade dessutom åtta nyfödda barn. Celebriteterna fick dock delas på två dagar på grund av pandemin.

Ungdomskören med från vänster Lea Ljunggren, Matilda Karlsson och Emilia Törnblom förgyllde med vacker sång.
Ungdomskören med från vänster Lea Ljunggren, Matilda Karlsson och Emilia Törnblom förgyllde med vacker sång. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Jag skulle ha stått vid krubban och predikat i dag och jag skulle fått hjälp där, nya Rölandabor skulle fått välkomstgåva och vi skulle ha ätit skinksmörgås i församlingshemmet efteråt. Så blir det inte av pandemiska skäl. Jag är urless på det här viruset.

Julkrubban med de tre vise männen.
Julkrubban med de tre vise männen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Det sa prästen Johanna Andersson när hon inledde Trettondagens gudstjänst i Rölanda kyrka där de som kommit fick följa restriktionerna och sitta på varannan bänk. Nytillskotten med föräldrar i Rölanda 2021 träffades dagen efter i församlingshemmet där byalaget kunde uppvakta med varsin tavla gjord av Gudrun Englund.

– Förra året åkte vi runt till var och en med välkomstgåva, men vi tycker det är roligt att alla som fått barn får träffas och se vilka som är nyfödda, sa Sofia Benjaminsson i sockenrådet.

Hade sett en stjärna

Under Trettondagens gudstjänst firade man att Jesus blev synlig för världen i och med att de tre vise männen, stjärntydarna, kom till Betlehem efter att ha följt stjärnan. De vise männen hade sett en stjärna som de kände sig manade att följa, det var deras kallelse.

Fönstren i Rölanda kyrka var vackert julsmyckade.
Fönstren i Rölanda kyrka var vackert julsmyckade. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Vi har alla en kallelse var och en, det är vår gåva och uppgift till världen, och ingen kallelse är bättre eller sämre en den andra, sa Johanna Andersson bland annat och avslutade med orden:

– Liksom stjärnan lyser i natten är det vårt uppdrag att se det och försöka spegla det i världen.

Julens ljus brann runtom i kyrkan.
Julens ljus brann runtom i kyrkan. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ungdomskör förgyllde

Kyrkobesökarna kunde också glädjas åt ungdomskören med Lea Ljunggren, Matilda Karlsson och Emilia Törnblom som medverkade med vacker sång. Jag tänder ett ljus, Himlen samt Silver och guld var något av vad de framförde kompade av Rodhe Andersson vid pianot.

– Ni både förhöjer och förgyller gudstjänsten, sa Rune Forsdahl från kyrkan när han tackade dem med var sin ros.

Här följer namnen på alla som föddes i Rölanda 2021:

Erik som föddes 11 mars - föräldrar Elin Strutz och Christoffer Lindqvist, Matteo 14 april - Louise Johansson och Samuel Johansson, Liv 18 maj - David Henriksson och Victoria Jensen, Anton 26 maj - Matilda Sandström och Ronny Alfredsson, Luna 28 juli - Camilla Flink och Alexander Johansson, Ella 2 augusti - Emma Zakariasson och Emil Blom, Minelle 21 augusti - Julia Johansson och Lucas Johansson, Emil 28 augusti - Cathrine och Rickard Johansson.

Artikeltaggar

MänskligtRölandaRölanda kyrka

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.