Hoppa till huvudinnehållet

Statsminister beklagar samröre med städfirma

Publicerad:
Statsminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Statsminister Magdalena Andersson (S) beklagar kontakter med en städfirma sedan en städare som anlitats till hennes bostad i Nacka var efterlyst efter avvisningsbeslut.

Städbolagets vd säger till Expressen att han ibland hyr in personal från två andra företag, men medger att hans egen personal saknar kollektivantal.

Andersson kommenterar uppgifterna i ett sms till tidningen.

"Jag har avslutat alla kontakter med städfirman. De har vid flera tillfällen svarat jakande på frågan om de har kollektivavtal", skriver hon via sin pressekreterare.

Andersson tar också för givet att "ansvariga myndigheter går till botten med det här och klarlägger vad som hänt". Hon vill dock inte kommentera frågor som rör säkerhetssituationen kring henne.

Statsministern beklagar samtidigt situationen:

"Även vi som vill göra rätt kan råka ut för oseriösa aktörer."

Det är oklart om Andersson numera vistas på adressen i Nacka eller om hon bor i statsministerbostaden Sagerska huset i centrala Stockholm.

Hennes medarbetare vill inte kommentera den frågan med hänvisning till säkerhetsskäl.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesMagdalena AnderssonPolitikSamhälleStatsministerSverige

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.