Lista: Här är årets mest lästa artiklar på sajten

• Häktad trio välkomnades hem • Systembolagsrånet • Lärarna: ”Vi orkar snart inte en dag till”

När vi sammanställer året på Dalslänningens sajt är det uppenbart vad som lockar våra läsares intresse – dramatiska händelser som brott, bränder och olyckor, men också omdiskuterade husköp och lärarnas arbetsmiljö. Här är årets 15 mest lästa artiklar.

1. 9 december, Färgelanda: Insändare: Vi lärare orkar snart inte en dag till. 6 696 sidvisningar.

Märkligt nog är det en insändare som lästes mest av alla artiklar under året – dock om ett brännhett ämne, inte minst i Färgelanda kommun. Lärarnas arbetsmiljö har varit på tapeten under 2021 efter nedskärningarna inom skolan. När lärarna själva fick beskriva sin arbetssituation med egna ord var det uppenbarligen många som ville läsa.

Trion som släppts ur häkte efter misshandel välkomnades hem till Bengtsfors med plakat och skumpa. Robin Adolfsson som hållit i insamlingen som gav 162 000 vid bordet med flaskorna. | Thomas Wallin

2. 4 juni, Bengtsfors: Massor av Bengtsforsbor välkomnade släppt trio. 6 637 sidvisningar.

Nyheten om att tre män tillsammans misshandlade en fjärde man, tidigare känd av polisen för en antal brott, fick stor uppmärksamhet. Männen satt häktade en längre tid, och då slöt samhället upp och samlade in pengar för förlorad inkomst – totalt samlades 162 000 kronor in till trion. När de tre männen släpptes den 4 juni välkomnades de hem som hjältar av Bengtsforsborna.

Beväpnad man rånade Systembolaget – en misstänkt gripen. Polisen sökte efter gärningsmannen med flera patruller och kunde gripa en misstänkt senare under kvällen. | Thomas Wallin

3. 11 januari, Bengtsfors: Misstänkt anhållen för väpnat rån på Systembolaget. 4 984 sidvisningar.

En måndagseftermiddag i januari rånades Systembolaget i Bengtsfors. Polisen sökte efter gärningsmannen, som fått med sig en summa pengar, med flera patruller och kunde vid halv nio-tiden gripa en misstänkt man, som senare också blev anhållen. I april dömdes mannen till två års fängelse.

Huset på Lasarettsvägen 38 i Bäckefors lockade stort intresse. | Helena Lindgren

4. 2 december, Bäckefors: Privatperson köpte omdiskuterat hus på exekutiv auktion. 4 555 sidvisningar.

När huset på Lasarettsvägen 38 i Bäckefors skulle säljas på exekutiv auktion hos Kronofogden lockade det stort intresse både från våra läsare och icke-prenumeranter. Här väljer vi att räkna bort de 6 176 personer som hittade till artikeln via Google, men som valde att inte läsa hela artikeln.

5. 14 november, Bengtsfors: Jättebråk i Bengtsfors – 30 personer slogs med knivar och järnrör. 4 402 sidvisningar.

Ett 30-tal personer drabbade samman i ett massivt bråk med knivar och järnrör vid Sågudden i Bengtsfors. Bråket fick politiker att rasa och polisen att agera.

Läsarbild från olyckan med den välta traktorn med släp. | Privat

6. 9 juli, Högsäter: Traktor med släp välte. 4 008 sidvisningar.

En traktor med släp välte på väg 172 i Högsäter, vilket orsakade totalstopp i trafiken. En person fick föras till sjukhus med ambulans.

En omfattande polisinsats uppstod vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. | Helena Lindgren

7. 7 maj, Bäckefors: Stor polisinsats vid sjukhus – man greps men släpptes. 3 754 sidvisningar.

En omfattande polisinsats uppstod vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. Polisens insatsstyrka fanns på plats med helikopter när en beväpnad man i 30-årsåldern kunde gripas. Senare visade det sig att det rörde sig om ett leksaksvapen.

Räddningtjänsten

8. 22 juli, Ed: Skogsbrand under kontroll – efter mer än sju timmar. 3 716 sidvisningar.

En större skogsbrand bröt ut i svårtillgänglig terräng på Kopparnäset i Dals-Eds kommun. 35 brandmän deltog i släckningsarbetet som tog mer än sju timmar.

9. 2 april, Bengtsfors: Bilförare svårt skadad efter olycka. 3 382 sidvisningar.

Räddningstjänst, polis och ambulanssjukvård larmades till en singelolycka vid Åsgränd i Bengtsfors. Föraren hade kört av vägen och in brand träd. Personen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus i Örebro med helikopter.

10. 10 september, Bäckefors: Fem gripna och anhållna efter skottlossning 3 369 sidvisningar.

Enligt initiala uppgifter från polisen sköt person i två bilar mot en tredje bil som stod parkerad i centrala Bäckefors. Senare ändrade man sig till att en bil ska ha försökt preja en annan bil av vägen. Ingen kom till skada och polisen kunde senare gripa fem personer misstänkta, men två häktades för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.

En övertänd villa i Dals-Eds kommun fick brinna ner till grunden. | Räddningstjänsten

11. 22 oktober, Töftedal: Övertänd villa fick brinna ner till grunden – utreds som mordförsök. 3 267 sidvisningar.

SOS Alarm fick larm om en övertänd villa i Lundby, Töftedal i Dals-Eds kommun tidigt en fredagsmorgon. räddningstjänsten kunde inget göra och lät den brinna ner kontrollerat. Ingen kom till skada, men händelsen utreddes som mordbrand.

12. 18 juli, Bengtsfors: Kraftig rökutveckling – skogsbrand spred sig snabbt. 3 131 sidvisningar.

Räddningstjänsten hade ett flertal enheter på plats vid Tömte, norr om Bengtsfors, efter att en rökpelare synts från skogen. Branden kunde ringas in och släckas samma dag.

13. 12 juni, Årjäng: En död person påträffad utanför Årjäng. 3 101 sidvisningar.

En död person påträffades utanför Årjäng. Personen misstänktes vara en 43-årig man från Dalsland som varit anmäld försvunnen sedan en knapp månad tillbaka. Det sista livstecknet av mannen var när han fångades på en övervakningsfilm på OKQ8 i Årjäng på söndagsmorgonen den 16 maj. Mannen bil hittades även övergiven i centrala Årjäng.

Paul Jigberg och Stig BertilssonTech RoiNorbagTingstadBrandberget | THOMAS WALLIN

14. 4 januari, Bengtsfors: Påsfabrik ger nya jobb i Dalsland. 2 981 sidvisningar.

Företaget Norbag AB som ingår i Tingstad Group, etablerar en påsfabrik i de lokaler på Brandberget där Tech Roi huserade. Bengtsfors kommun säljer dessutom industrifastigheten för 10 miljoner kronor till Tingstad Produktionsfastighet Bengtsfors AB, ett nybildat dotterbolag som ingår i Tingstadkoncernen.

15. 31 januari, Dalsland: 70-plussare får brev hem. 2 941 sidvisningar.

Vaccineringen mot covid-19 fortsatte i Dalsland. När nyheten kom att alla som är 70 år eller äldre kommer att få brev hem med information om den pågående vaccineringen rasslade det till ordentligt på sajten.

Publicerad: