Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF dubbelvärvar – två spetsspelare ansluter: ”Truppen är tillspetsad”

Publicerad:
Victor Remneland (till vänster) och Hugo Stenelind (höger) spelar i blå tröja nästa säsong.
Victor Remneland (till vänster) och Hugo Stenelind (höger) spelar i blå tröja nästa säsong. Foto: Johan Lindahl

Två före detta Bengtsforsspelare spetsar till Eds FF trupp ytterligare. Victor Remneland återvänder till Dalsland från Säffle SK och Hugo Stenelind är tillbaka i moderklubben efter en säsong i Melleruds IF.

– Det kommer att bli hård konkurrens, säger fotbollsansvarige Niklas Johansson.

23-årige Hugo Stenelind har Eds FF som moderklubb, där det blev två säsonger i A-laget innan en kort sejour i division 2 med Grebbestads IF. Han återvände sedan till Eds FF innan han återigen lämnade för Bengtsfors IF, som vann fyran efterföljande säsong och åkte ur trean säsongen efter. Den gångna säsongen tillbringade han med Melleruds IF, men det blev aldrig några matcher på Rådavallen.

Nu är den hårt arbetande mittfältaren tillbaka en tredje vända.

– Han har varit med och tränat med oss och spelat inomhus. Han har bestämt sig för att spela fotboll igen. Det är en både defensiv och kreativ mittfältare och en Edskille som kommer tillbaka. Det är jättekul, säger Niklas Johansson, fotbollsansvarig i föreningen.

Målfarlig ytter

Eds FF har också gjort klart med Victor Remneland från Säffle SK. 25-åringen har haft en skadefylld säsong i division 3, men han mäktade med ett mål på 370 spelade minuter och två mål på en match med B-laget i division 4.

Den Bengtsforsbördige yttermittfältaren var en pålitlig målskytt i Bengtsfors IF under flera säsonger: 19 mål i division 5 2017, åtta mål i fyran året efter, nio mål under guldsäsongen 2019 och fyra mål i trean 2020.

– Det är en löpvillig yttermittfältare som gör en del mål. Han har haft stora problem med baksidorna som vi har förstått det, så målet är att först och främst bli hel och frisk. Men det är jättekul, säger Niklas Johansson.

Hård konkurrens

En stark trupp får ytterligare spets som rinner över på B-laget i division 5.

– Truppen har blivit tillspetsad. Vi har en hel del folk och det kommer att bli hård konkurrens. Men det betyder också att laget i femman kommer att bli slagkraftigt. Det kommer att lyfta träningarna, säger Niklas Johansson.

Några har flaggat för studier till hösten, så än kan spelare komma att lämna klubben. Men i nuläget är truppen i stort sett klar.

– Det kan hända lite till. Det finns ingen anledning för oss att jaga spelare. Vi hade gott om fötterna som vi hade innan och nu har vi det ännu bättre.

Artikeltaggar

Bengtsfors IFDivision 4 Bohuslän-DalEdEds FFFotbollMelleruds IFNiklas JohanssonSäffle SKVictor Remneland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.