Hoppa till huvudinnehållet

Spelarna ville ha bort tränaren – sedan stack de en efter en

Publicerad:
Joel Sundberg (till höger) är den senaste i raden att lämna Bengtsfors IF. Ordförande Joel Ljung (längst till vänster) är besviken över spelarflykten.
Joel Sundberg (till höger) är den senaste i raden att lämna Bengtsfors IF. Ordförande Joel Ljung (längst till vänster) är besviken över spelarflykten. Foto: Johan Lindahl

De bärande spelarna i Bengtsfors IF ville ha bort tränaren efter att laget åkt ur division 4. De fick som de ville – men sedan lämnade de ändå en efter en. Kvar står en skadeskjuten förening som jobbar i motvind.

– Man blir lite besviken, säger ordförande Joel Ljung.

Jakob Blom, Filip Magnusson, Rasmus Bergström, Mamoon Othman, Tobias Henriksson, Isac Halldén Björk och Dylan Diaz. Den senaste i raden, som nu är åtta spelare lång, att söka sig annorstädes är Joel Sundberg som är klar för Eds FF.

Joel Sundberg följer Jakob Blom och Filip Magnusson till Eds FF.
Joel Sundberg följer Jakob Blom och Filip Magnusson till Eds FF. Foto: Johan Lindahl

Flera av de bärande spelarna i det lag som åkte ur division 4 ville ha bort tränaren Markus Hultfeldt. Åsikten vädrades under ett möte direkt efter att serien avslutades. Då valde styrelsen att behaga truppen för att inte tappa ett halvt lag för andra året i rad.

– Vi hade ett stort förtroende för Markus men tvingades tyvärr komma överens med honom att han fick avsluta sin tjänst och ta damlaget istället, säger ordförande Joel Ljung.

Men kort efter att Hultfeldt försvunnit gjorde spelarna det också.

– Man blir lite besviken. Jag förstår att de vill spela i andra föreningar, men det är lite snopet. Vi var inte alls med på den effekten. Det är väldigt tråkigt, säger Joel Ljung.

Nu står man i division 5 utan tränare med en halv spelartrupp. Men det börjar ljusna för Bengtsfors IF.

– Vi jobbar stenhårt med att hitta en ny tränare. Marknaden är inte stor för fotbollstränare just nu. Vi har vänt och vridit i två månader nu. Det är tufft att jobba i motvind, men vi börjar se ljuset i tunneln, säger han.

Daniel Tewelde är klar för Bengtsfors IF.
Daniel Tewelde är klar för Bengtsfors IF. Foto: Bengtsfors IF

Tränare på gång

Man hoppas kunna presentera en intern lösning inom ett par dagar.

Man har även gjort klart med fyra nyförvärv. 24-årige Daniel Tewelde ansluter från Håfreströms IF, men har Eds FF som moderklubb.

17-åriga duon Fabian Sköld och Leopold Ek återvänder också från Dals Långeds IK. Målvakten Johan Hermansson gör comeback efter en tids uppehåll från fotbollen. 35-åringen har Bengtsfors If som moderklubb, men har de senaste åren spelat niomannafotboll med Laxarby IF.

– Vi satsar ungt på de egna leden. Det är unga killar som vi haft i ungdomslagen som kommer tillbaka. Vi ser ut att kunna ha ett lag i femman åtminstone.

Några som dock sagt att de stannar är Erik Fredriksson, Noel Mattsson, Mattias Bryntesson, Oskar Enarsson, Filip Johansson och Roko Mandic.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFFotbollJoel LjungMarkus Hultfeldt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.