Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen tror på nystart – hoppas kunna dra igång marknaden igen

Publicerad:
Det var nu två år sedan senast som de välbesökta marknaderna arrangerades.
Det var nu två år sedan senast som de välbesökta marknaderna arrangerades. Foto: Anna Nyberg

Efter två års uppehåll, med anledning av coronapandemin, är nu planen att dra i gång marknaderna i Ed igen. Förhoppningsvis fylls Storgatan med knallar till våren.

Hösten 2019 var det 70-årsjubileum för marknaderna i Ed i modern tid. Samtidigt gjorde Marie Johannesson och Ingvar Johannesson, som på uppdrag av kommunen arrangerat marknaderna 44 gånger, sin sista som arrangör.

Tanken var att Dals-Eds kommun skulle arrangera de vanligtvis välbesökta marknaderna i egen regi, men riktigt så blev det aldrig. Under åren 2020 och 2021 har varken höst- eller vårmarknaderna kunnat anordnas på grund av coronapandemin.

Men nu är ambitionen att försöka komma i gång med marknaderna igen, den första nu till våren. Dock är det fortfarande coronaläget som avgör om det blir någon eller inte.

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDals-Eds kommunEdFritid och livsstilIngvar JohannessonMarknader

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.