Hoppa till huvudinnehållet

Högsäters GF värvar rutinerad målvakt: ”En nytändning”

Publicerad:
Henrik Albinsson ansluter till Högsäters GF.
Henrik Albinsson ansluter till Högsäters GF. Foto: Mattias Modéen

Edsbördige målvakten Henrik Albinsson tackade för sig efter nio säsonger i Färgelanda IF. Nu är 34-åringen klar för kommunrivalen Högsäter.

– Jag behövde få en nytändning, säger han.

Henrik Albinsson har Eds FF som moderklubb, men gick så småningom vidare till Melleruds IF och spel i division 3. Säsongen 2013 tog han steget ner till Färgelanda IF i fyran och där har han blivit kvar i nio säsonger. 34-åringen besitter med andra ord stor rutin från division 3–5.

Efter den gångna säsongen tackade han för sig på Högalid i jakt på en ny utmaning. När Högsäters GF, som försökt knyta till sig Albinsson i flera år, hörde av sig kom man överens om en övergång.

– Jag har trivts bra i Färgelanda, men det ska bli kul att spela med en del äldre spelare som jag spelat både med och mot tidigare. Det blir en nytändning för mig, säger han.

Det var fyra år sedan han senast spelade i division 4 Bohuslän/Dal. Nu väntar en större och tuffare serie än division 5 Dalsland.

– Det blir en många tuffa matcher mot bra lag. Det blir kul, säger han.

Trygghet i laget

Conny Hansson, fotbollsansvarig i Högsäters GF, är nöjd över att man får in en spelare man jagat längre.

– Han var fri och ledig och då högg vi som kobran, säger han.

Medan fjolårets förstakeeper Markus Svedin är ett jagat namn i hemstaden Uddevalla, med klubbar som Herrestad och Ljungskile i dragkamp om 22-åringen.

– Vi måste se om vårt hus, så vi har jagat en målvakt. Nu får vi en trygghet i vårt lagbygge. Vi har fått positiva reaktioner från laget. Han är en av de bästa målvakterna i Dalsland, säger Conny Hansson.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalDivision 5 DalslandFärgelandaFärgelanda IFFotbollHenrik AlbinssonHögsäterHögsäters GF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.