Klart för byggstart av nya lägenheter: ”Fantastiskt roligt”

Publicerad:
Nya kommunalrådet Ann Blomberg (C) gläds åt att kontraktet snart är påskrivet. Foto: Valbohem

Det kommunala bostadsföretaget Valbohem har tagit beslut om att börja bygga det planerade hyreshuset på Sågverksvägen i centrala Färgelanda. Nu rör det sig om veckor till månader innan första spadtaget, och sedan ett år till inflyttning.

– Det är fantastiskt roligt, säger nytillträdda kommunalrådet Ann Blomberg (C)

Den 14 december togs beslut om att skriva kontrakt med JSB Construction, ett av Sveriges största privata byggföretag, om en totalentreprenad. Det var företagets energiförbrukning som avgjorde upphandlingen.

– De hade den mest energisnåla lösningen, och med dagens elpriser känns det som rätt beslut, säger nytillträdde kommunalrådet Ann Blomberg (C).

Här blir det nya lägenheter – se bilder

Kontraktet skrivs på tidigast under torsdagen och senast årsskiftet. När spaden sätts i marken är inte helt klart, men det rör sig om veckor eller månader. Sedan är de 20 lägenheterna klara för inflyttning ett år efter byggstart.

– Det är fantastiskt roligt. Vi vet att vi har en bostadskö och detta kommer att frigöra villor där familjer kan flytta in, så att vi får en inflyttning i kommunen. Det har under många år varit så att det inte finns några hus att flytta in i, säger Ann Blomberg.

Huset består av tre våningar med totalt 20 lägenheter. Sex enrummare på 35 kvadratmeter, sju tvåor mellan 54 och 55 kvadratmeter och sju treor på 70 och 75 kvadratmeter boarea.

Artikeltaggar

Ann BlombergBostad och byggenFärgelandaValbohem

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare