Hoppa till huvudinnehållet

Division 2-klubben fyller på med dalslänningar: ”Talangfulla killar”

Publicerad:
Alexander Hagelberg och Isac Halldén Björk är klara för Säffle SK.
Alexander Hagelberg och Isac Halldén Björk är klara för Säffle SK. Foto: Johan Lindahl/Pontus Nordwall

Säffle SK har sedan tidigare stor dalsländsk prägel både på spelartruppen och tränarbänken. Nu fyller man på ytterligare med dubbelvärvningen av mittbacken Alexander Hagelberg från Karlstad och det unga råämnet Isac Halldén Björk från Bengtsfors IF.

– Det är två talangfulla spelare, säger Edsbördige tränaren Edin Mesic.

Division 2-nykomlingen Säffle SK fortsätter att satsa ungt och dalsländskt. I helgen gjorde man klart med 20-årige mittbacken Alexander Hagelberg från division 1-laget IF Karlstad Fotboll och 16-årige yttermittfältstalangen Isac Halldén Björk från Bengtsfors IF.

Den förstnämnde lämnade moderklubben Eds FF för division 2 och IFK Åmål redan som 16-åring, där han under två säsonger blommade ut till en stor mittbackstalang och nyckelspelare på Örnäsvallen under två säsonger. Det resulterade i intresse från högre ort och provspel med AFC Eskilstuna. Men inför förra säsongen gick flyttlasset till IF Karlstad Fotboll. Det blev en handfull matcher i division 1, men främst etablerade han sig till utvecklingslaget i division 2, som dock åkte ur serien.

– Vi var väldigt måna om att få hit Alexander. Han är en ung men rutinerad spelare som det har gått snabbt för. Han är en rejäl, ambitiös och duktig mittback med ledaregenskaper som också är vänsterfotad. Vi har ett ungt lag där han redan känner de flesta och kommer att stärka upp vårt försvar ytterligare, säger Edsbördige tränaren Edin Mesic.

Stor talang i Bengtsfors

Den sistnämnde ses som Bengtsfors IF:s störste talang på flera år och gjorde A-lagsdebut i fjol under just Edin Mesic i division 3. 16-åringen fortsatte att representera A-laget kontinuerligt under den gångna säsongen i division 4, med ett mål som facit.

– Det känns roligt och intressant att testa något nytt i en ny miljö, även om det kändes i hjärtat att lämna Bengtsfors IF. Säffle vill satsa ungt och tyckte att jag haft en bra utveckling som jag kan fortsätta med där. Till en början vill jag få en inblick i hur det är på den här nivån, säger han.

– Han är en duktig ytter eller forward som är snabb och bra en mot en. Det är jättekul att han vill komma till oss och vi har en plan för honom hur han ska utvecklas i en division 2-miljö, säger Edin Mesic.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFEdEdin MesicEds FFFotbollIF Karlstad FotbollIFK ÅmålSäffle SK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.