Kommunen köper mark för 2 miljoner – etablering på gång

Publicerad:
Bengtsfors kommun köper ett 9 hektar stort markområde av Bonnier Skog AB vid Vättungen i Bäckefors. Foto: Helena Lindgren

Bengtsfors kommun köper ett markområde för 2 miljoner kronor vid Vättungen i Bäckefors om cirka 9 hektar från Bonnier Skog AB.

Orsaken till köpet är att det finns intressenter som vill etablera sig i området.

– Industrimark är en bristvara i kommunen, vi har en del industrimark kvar i Bengtsfors tätort och på vägen ut mot Dals Långed, vid Karls gärde. Men vi behöver den här marken i Bäckefors. Vi har intressenter som vill etablera sig där. Därför gör vi nu den här satsningen, säger kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M).

I kommunfullmäktige yrkade även Johnny Eliasson på bifall för köpet, men han tyckte att det egentligen var för dyrt.

– Visst är 2 miljoner kronor för 9 hektar är en hel del pengar, men man fick hugga av det som var avverkningsklart först. Om man inte hade gjort det så hade vi fått betala ett högre pris. Det här är en bra affär som skapar möjligheter för kommande etableringar, svarade Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

BäckeforsBengtsfors kommunfullmäktigeBonnier Skog ABIndustrimarkJohnny EliassonPolitikSkogStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare