Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalt julbord ställs in: ”Tråkigt, vi föll på målsnöret”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det blir i år inget kommunalt julbord i Bengtsfors på grund av pandemiläget.
Det blir i år inget kommunalt julbord i Bengtsfors på grund av pandemiläget. Foto: Christine Olsson/TT

På grund av pandemiläget blir det i år inget kommunalt julbord i Bengtsfors. Det är andra året i rad det sker eftersom det inte blev något julbord i fjol heller.

Den traditionella julavslutningen för politiker, vissa tjänstemän och inbjudna gäster med bland annat prisutdelningar skulle ha hållits på torsdagskvällen i Kanalgården.

För julmaten skulle kommunens egna måltidsenhet ha svarat.

Totalt ett 60-tal personer var inbjudna till julbordet.

”Föll på målsnöret”

Jan-Åke Jansson, kommunfullmäktiges ordförande i Bengtsfors, fattade beslutet att ställa in årets julbord.
Jan-Åke Jansson, kommunfullmäktiges ordförande i Bengtsfors, fattade beslutet att ställa in årets julbord. Foto: Mattias Modéen

– Det är tråkigt att behöva ställa in, det blev inget julbord i fjol heller och så föll vi på målsnöret även i år. Men det har gått ut nya direktiv från regeringen där man råder till försiktighet, att man ska undvika trängsel och vi följer dessa. Vi ser också att andra kommuner beslutat ställa in sina julbord. Många tjänstemän i kommunen kommer nu också åter börja jobba hemifrån, säger Jan-Åke Jansson (KD), ordförande för kommunfullmäktige i Bengtsfors som var den som fattade beslutet att ställa in julbordet.

I samband med julavslutningen brukar det även ske uppvaktningar av politiker som haft förtroendeuppdrag i 25 år och tjänstemän som varit anställda i kommunen 25 år samt ske utdelningar av priser. Nu får ett nytt datum fastställas under nästa år när situationen anses mer lämplig för att få till den biten.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunfullmäktigeCoronavirusetJan-Åke JanssonJulMat och dryckNyheterPandemiPolitik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.