Hoppa till huvudinnehållet

Första fallet av omikron i Västra Götaland

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, meddelade att det första fallet av den nya virusvarianten omikron nu har bekräftats i Västra Götaland.
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, meddelade att det första fallet av den nya virusvarianten omikron nu har bekräftats i Västra Götaland. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Första fallet av den nya virusvarianten omikron har bekräftats i Västra Götalandsregionen. Det meddelades under regionens pressträff på onsdagen.

Beskedet gavs av smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg vid onsdagseftermiddagens pressträff om smittskyddsläget i Västra Götaland.

– Det handlar om en resenär med direkt koppling till Sydafrika. Personen gjorde en provtagning när den kom till Sverige och har isolerat sig. Vi ser inga tecken på smittspridning. Patienten i fråga mår väl, säger Thomas Wahlberg.

Han berättar att det mycket väl kan finnas ett mörkertal.

– Just nu är ju inriktningen att fånga dem som varit i de länderna som varit störst förekom. Men det kan mycket väl vara så att vi har ett mörkertal, säger Thomas Wahlberg.

Artikeltaggar

CoronavirusetPandemiVård och omsorgVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.