Hoppa till huvudinnehållet

Covidutbrott på förskola – stänger i fem dagar: ”Känns tungt”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Snörrums förskola i Ed stängs under fem dagar efter att flera bekräftade fall av covid-19 upptäckts.
Snörrums förskola i Ed stängs under fem dagar efter att flera bekräftade fall av covid-19 upptäckts. Foto: Helena Lindgren

Snörrums förskola i Ed stängs under fem dagar. Detta efter att fyra pedagoger och två barn insjuknat i covid-19.

– Det känns tungt att behöva fatta ett sådant beslut, men vi tänker i första hand på de drabbade, säger Anna Andersson, skolchef i Dals-Eds kommun.

Beslutet har fattats i samråd mellan huvudmannen Dals-Eds kommun och Smittskydd Västra Götaland.

Syftet med stängningen är att få stopp på smittspridningen.

Stängningen berör alla barn utom de där båda vårdnadshavarna har samhällsviktiga tjänster och man ej kan lösa omsorg på annat sätt.

Förskolan stängs den 9 december och öppnas igen den 14 december.

Förvaltningschefen ”Känns tungt”

Anna Andersson är förvaltningschef för barn och utbildning i Dals-Eds kommun. Hon berättar att det är fyra pedagoger och två barn som har bekräftats sjuka i covid-19.

– Vi har inte behövt stänga någon förskola tidigare under pandemin. Så det känns tungt att vi nu är i ett sådant läge att vi måste stänga. Det är inget vi önskar, men vi tänker på de drabbade i första hand och anser att den här åtgärden är rätt att vidta. Men vi hoppas att det räcker och att förskolan ska kunna återgå till det normala igen på tisdag, säger Anna Andersson.

Artikeltaggar

CoronavirusetEdPandemiSkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.