Hoppa till huvudinnehållet

Buss krockade med rådjurskalv

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
En buss krockade med en rådjurskalv på länsväg 166 i höjd med Bäckefors. Arkivbild.
En buss krockade med en rådjurskalv på länsväg 166 i höjd med Bäckefors. Arkivbild. Foto: Pedersen

En buss krockade med en rådjurskalv på länsväg 166 i höjd med Bäckefors på tisdagsmorgonen.

Trafikolyckan inträffade klockan 07.57 på länsväg 166. Ingen person skadades i samband med olyckan. Rådjurskalven skadades, men haltade vidare in i skogen. Eftersöksjägare tillkallades.

En viltolycka inträffade även under måndagskvällen i Färgelanda på länsväg 2081. Den gången var det en personbil som klockan 18.50 kolliderade med ett rådjur. Inga personskador heller den gången. Rådjuret dog på platsen.

Lite tidigare, klockan 17.33, inträffade en viltolycka mellan personbil och rådjur på länsväg 2221 i Bränna, utanför Mellerud. Inga personskador, rådjuret dog på platsen.

Olyckor i halkan

Det har varit halt på våra vägar, vilket lett till trafikolyckor.

På E45 i Ånimskog körde en personbil klockan 16.25 på måndagseftermiddagen av vägen. Utryckningsfordonen hittade dock ingen bil vid platsen.

Lite senare samma kväll, klockan 19.46, inträffade en singelolycka på E45, också den i trakten av Ånimskog. En person fördes med ambulans till sjukhus för vård, men det finns inga uppgifter om personskador. Det var mycket halt och snö på vägbanan, och vägen stängdes av i norrgående riktning under det att räddningsarbetet pågick.

Artikeltaggar

DalslandKollektivtrafikTrafikTrafikolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.