Hoppa till huvudinnehållet

Smittspridningen ökar: ”Oroande utveckling”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Jan Kilhamn, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, oroas över utvecklingen.
Jan Kilhamn, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, oroas över utvecklingen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Antalet patienter som behöver sjukhusvård till följd av covid-19 ökar i Västra Götalandsregionen. På onsdagsmorgonen var 63 personer inneliggande varav nio vårdas på IVA. Även smittspridningen ökar och vecka 47 bekräftades 1670 nya fall.

De senaste veckorna har antalet inneliggande patienter med covid-19 legat relativt stabilt, trots en ökad smittspridning. Men den här veckan syns en ökning även på sjukhusen.

I dag, 1 december, klockan 10 vårdades 63 personer på sjukhus vara nio på IVA. Motsvarande siffror föregående vecka var 45 personer varav två på IVA.

”Oroande utveckling”

– Vi har trots veckor med ökad smittspridning inte märkt av ett ökat tryck på vården. Men nu är det en ganska rejäl ökning, vilket är en oroande utveckling, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Jan Kilhamn.

Smittspridningen ökar

Även smittspridningen av covid-19 ökar. Vecka 47 bekräftades 1 670 nya fall, vilket är en ökning med 54 procent jämfört med veckan innan.

– Vi ser en ökning av antalet fall i alla åldersgrupper, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Artikeltaggar

CoronavirusetPandemiVaccinationVård och omsorgVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.