Hoppa till huvudinnehållet

Kommunala bostadsbolaget vill chockhöja hyrorna: ”Ett högt yrkande”

Publicerad:
Det kommunala bostadsbolaget Valbohem i Färgelanda vill höja hyrorna.
Det kommunala bostadsbolaget Valbohem i Färgelanda vill höja hyrorna. Foto: Johan Lindahl

Det kommunala bostadsbolaget Valbohem vill höja hyrorna med fyra procent, vilket är den högsta höjningen från ett allmännyttigt bostadsbolag i Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg. Detta är inte Hyresgästföreningen beredda att acceptera.

– Det är ett högt yrkande givet bolagets ekonomiska förutsättningar, säger förhandlingsledare Murat Solmaz.

Valbohem har påkallat förhandling med Hyresgästföreningen om nya hyror för knappt 600 lägenheter i Färgelanda. Valbohem vill få igenom en höjning på fyra procent från och med årsskiftet. Något som Hyresgästföreningen inte är beredda att acceptera.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare, Murat Solmaz, påpekar att det är det högsta kravet från något allmännyttigt bostadsbolag i Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg.

– Det är ett högt yrkande givet bolagets ekonomiska förutsättningar. Nu ska vi granska bolagets bud mer i detalj för att försöka nå en bra uppgörelse för hyresgästerna, säger Murat Solmaz.

Valbohems krav innebär att hyran för en normaltvåa i Färgelanda skulle stiga med 193 kronor.

– Vi har ett stort behov av renovering och underhåll i vårt bestånd av lägenheter och fastigheter och har gjort den här bedömningen. Jag vet att vi ligger högst, men jag vill inte göra en jämförelse med andra bolag, säger Valbohems vd Hans Sprung.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFärgelandaHans SprungHyresgästföreningenValbohem

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.