Hoppa till huvudinnehållet

Här är Bengtsfors luciakandidater som bjuder på konsert

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Årets Luciakandidater tillsammans med kören och sånglärarna Pernilla Bogö Bryntesson och Alinda Bryntesson. Från vänster Vega Moberg, Linn Hitti, Maja Wilhelmsson och Maja Fredriksson. Saknas på bilden gör Ellen Rhenlund.
Årets Luciakandidater tillsammans med kören och sånglärarna Pernilla Bogö Bryntesson och Alinda Bryntesson. Från vänster Vega Moberg, Linn Hitti, Maja Wilhelmsson och Maja Fredriksson. Saknas på bilden gör Ellen Rhenlund. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Både övningarna inför Lucia och Kulturskolans julkonsert är i full gång för i år slås de två arrangemangen ihop. Det blir en gemensam konsert i Bengtsfors Missionskyrka 11 december.

I år har Bengtsfors fem Luciakandidater och vem som kommer att krönas som Lucia avgör lotten. Det tycker tjejerna är skönt. När de lussar ute på vårdhemmen turas de ändå om att bära kronan. Alla fem kandidater har varit med i Luciakören tidigare och i får de ta steget fram och bli huvudpersoner.

Jättekul

– Jag har sett fram emot det sedan jag var liten, mamma (Lisa Stavvik Hitti reds anm) ledde luciakandidater varje år och jag tyckte det var spännande. Jag älskar att sjunga. Det ska bli jättekul, säger Linn Hitti.

Alla fem tjejerna tar sånglektioner på Kulturskolan och att just få framträda och sjunga är en av höjdpunkterna till att de ville delta, men också att få glädja andra. Inte bara på vårdhemmen utan att få lysa upp i vardagen för alla.

– Att få se folks glädje, alla älskar ju Lucia, sa Linn Hitti.

Fyra av fem Luciakandidater tillsammans med sånglärarna Alinda Bryntesson och Pernilla Bogö Bryntesson. Från vänster Maja Fredriksson, Maja Wilhelmsson, Linn Hitti och Vega Moberg. Saknas på bilden gör Ellen Rhenlund.
Fyra av fem Luciakandidater tillsammans med sånglärarna Alinda Bryntesson och Pernilla Bogö Bryntesson. Från vänster Maja Fredriksson, Maja Wilhelmsson, Linn Hitti och Vega Moberg. Saknas på bilden gör Ellen Rhenlund. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Kröningen av Bengtsfors Lucia kommer att ske lördagen den 11 december i Bengtsfors Missionskyrka och då blir det en konsert med alla Kulturskolans elever.

– Det är nytt i år att vi gör en gemensam konsert, vi slår ihop Kulturskolans julkonsert och Luciakonserten. Det blir mer av ett samarbete och det är roligt, säger Pernilla Bogö Bryntesson.

Covid påverkar

Övningarna inne i Kulturskolan pågår för fullt nu när restriktionerna för Covid -19 släppts, fram till höstlovet fick de inte lov att träffas och sjunga tillsammans. Vid konserten den 11 december kan det eventuellt bli tvunget med Covidpass för publiken, enligt reglerna från 1 december.

Första offentliga framträdandet för Luciakandidaterna blir på skyltsöndagen, vårdhemmen besöks på tredje advent den 12 december och då blir det också Luciatåg på Storgatan.

Linn Hitti
Linn Hitti Foto: Johnny Larsson Ateljé Bälnäs
Maja Wilhelmsson
Maja Wilhelmsson Foto: Johnny Larsson Ateljé Bälnäs
Vega Moberg
Vega Moberg Foto: Johnny Larsson Ateljé Bälnäs
Ellen Rehnlund
Ellen Rehnlund Foto: Johnny Larsson Ateljé Bälnäs
Maja Fredriksson
Maja Fredriksson Foto: Johnny Larsson Ateljé Bälnäs

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors MissionskyrkaLuciaNyheterPernilla Bogö Bryntesson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.