Västtrafik inför ny flexbiljett: ”Pandemin har resulterat i nya behov”

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den 30 November införs Västtrafiks Flexbiljett, ett opersonligt rabattkort i form av ett flexibelt dagperiodkort i Västtrafik To Go-app. Den nya biljetten beskrivs som ett mellanting mellan månadskort och enkelbiljett.
Arkivbild.
Foto: Tobias Larsson Franzén

Biljetten innehåller tio stycken 24-timmarsbiljetter som kan användas inom 30 dagar och kommer kunna köpas i appen Västtrafik To Go. Enligt ett pressmeddelande är flexbiljetten skräddarsydd för den som reser två-tre dagar i veckan. Biljetten gäller på buss, båt, spårvagn och tåg.

– Pandemin har resulterat i nya behov och vanor där fler jobbar hemma samt att cykel och bilåkandet ökat. Nya vanor som vi både vill uppmuntra och erbjuda alternativ till. Efter en kundundersökning kring vilket alternativ som skulle vara mest attraktivt tog vi beslut av att lansera ett nytt flexiblare biljettalternativ - flexikortet, säger Ulrika Frick (MP), ordförande i kollektivtrafiknämnden, i ett pressmeddelande.

Biljetten kan även passa ungdomar eller familjer som vill dela ett kort. Något som ligger mellan enkelbiljett och månadskort har även efterfrågats länge av studentföreningar där många har ett mer flexibelt resande med kollektivtrafiken.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.