Hoppa till huvudinnehållet

Hus ska säljas på exekutiv auktion – kommunen föreslås köpa in och riva det

Publicerad:
Jerker Johansson (C) vill att Bengtsfors kommun köper in och river huset på Lasarettsvägen 38 i Bäckefors.
Jerker Johansson (C) vill att Bengtsfors kommun köper in och river huset på Lasarettsvägen 38 i Bäckefors. Foto: Helena Lindgren

Huset är en trafikfara och skymmer sikten – köp därför in huset, riv det, räta ut vägen och anlägg en gång- och cykelbana.

Det vill Jerker Johansson (C) att Bengtsfors kommun ska göra med fastigheten på Lasarettsvägen 38 i Bäckefors.

Men huset ska säljas på exekutiv auktion och i väntan därpå har kommunfullmäktige beslutat återremittera ärendet.

Jerker Johansson (C) hade skrivit en motion där han föreslagit en rivning av det i dag privatägda huset.

Johansson menar att det är mycket trafik som passerar korsningen Lasarettsvägen–Uddevallavägen i Bäckefors, att det är trångt i korsningen och att sikten är skymd.

Därför anser han att Bengtsfors kommun borde lösa in och riva huset för att därefter räta ut vägen och anlägga en gång- och cykelbana.

”Behöver utredas mer”

I en tjänstemannaskrivelse hävdas att frågan behöver utredas i ett vidare perspektiv. Tjänstemannaskrivelsen utmynnar i ett förslag om att motionen ska avslås.

Det var också något kommunstyrelsen höll med om och hänvisade till att Johanssons förslag skulle bli för dyrt att genomföra.

Huset ska säljas

Nu ska den aktuella fastigheten alltså säljas på exekutiv auktion. I väntan på detta föreslog Stig Bertilsson (M) under det senaste fullmäktigemötet att ärendet skulle bordläggas.

Men efter ett inlägg där Jerker Johansson i stället yrkade på återremiss gick även Bertilsson på den linjen och efter en votering slutade det med att frågan skulle återremitteras.

Artikeltaggar

BäckeforsBengtsfors kommunfullmäktigeFastigheterJerker JohanssonPolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.