Hoppa till huvudinnehållet

Storpublik på musikafton med vårdslösa ordval

Publicerad:
Alette Johansson berättade om frukter och en tillvaro där orden dansade och ofta bytte betydelse och skepnad.
Alette Johansson berättade om frukter och en tillvaro där orden dansade och ofta bytte betydelse och skepnad. Foto: Karl-Erik Andersson

Helt i stil med nykorade årets julklapp, som ju är en evenemangsbiljett, så bjöd Sensus och Västra Götalandsregionen under onsdagskvällen in till en efterlängtad musikafton i Ed. Drygt etthundra personer svarade på inbjudan och kom till underhållningen på Stallbacken.

Det bjöds både musik och skratt och det kändes att framträdandet var efterlängtat.

Pappa Emil var ackompanjatör när Nellie Ljungkvist framförde Adele-låten Easy on me.
Pappa Emil var ackompanjatör när Nellie Ljungkvist framförde Adele-låten Easy on me. Foto: Karl-Erik Andersson

Irene Malmberg från Sensus förklarade sig mycket nöjd med publiknärvaron då hon hälsade publiken välkommen och gladdes över att se så många besökare på en gång.

Ingvar Johannesson hade ett våghalsigt föredrag om den kvinnliga hjärnans för- och nackdelar.
Ingvar Johannesson hade ett våghalsigt föredrag om den kvinnliga hjärnans för- och nackdelar. Foto: Karl-Erik Andersson

Fyrmannaorkester

Orkestern bestod av Camilla Olsson, Geir-Arne Westby, Christer Andersson och Roger Karlsson. Tillsammans spände deras repertoar över ett stort fält från Evert Taube till Beatles, 60-tals gruppen Hollies och kvällens duett, en finstämd tolkning av Min bön mellan Christer och Camilla.

Orkestern bestod av Geir-Arne Westby, Christer Andersson, Camilla Olsson och Roger Karlsson.
Orkestern bestod av Geir-Arne Westby, Christer Andersson, Camilla Olsson och Roger Karlsson. Foto: Karl-Erik Andersson

Unga Nellie Ljungkvist gästade med en spröd version av Easy on me, innan mer farsartade inslag dök upp i revysällskapets skepnad.

Toffelhjälte och hjärnforskare

Ingvar Johannesson agerade toffelhjälte men var samtidigt något av en hjärnforskare, i detta fallet specialiserad på kvinnors hjärna. Han tolkade in funktioner som inte var helt igenom snälla och pekade dessutom ut de olika funktionernas platser på en karta av en kvinnlig hjärna.

Med Ingvar Johannesson som hjälpare drog Annika Henke en högljudd och hårresande berättelse om ett vårdbesök på sjukhuset efter att ha kluvit benet i badrummet.
Med Ingvar Johannesson som hjälpare drog Annika Henke en högljudd och hårresande berättelse om ett vårdbesök på sjukhuset efter att ha kluvit benet i badrummet. Foto: Karl-Erik Andersson

Annika Henke spelade en dam som haft en omstörtande upplevelse på lasarettet efter att ha halkat i badrummet och hon hade bland annat fått övernatta i sjukhusets städskrubb tillsammans med ett flertal andra patienter.

Alette Johansson berättade om en frukt som hette syfilis och även berättelsen i övrig innehöll vårdslöst insatta ord som skruvade hela berättelsen ett halvt varv åt otippat håll.

Artikeltaggar

Camilla OlssonEdEvert TaubeGeir-Arne WestbyIngvar JohannessonIrene MalmbergMusikNyheterRoger KarlssonSensus

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.