Hoppa till huvudinnehållet

Kommunpolisen Torstensson: "Vi ska öka den polisiära närvaron"

Publicerad:
Peter Torstensson är kommunpolis i Bengtsfors. Foto: Tommy Löfgren

Bengtsfors kommunpolis Peter Torstensson är oroad, om än inte förvånad, över den kriminella utvecklingen i Bengtsfors och utlovar ökad polisiär närvaro.

Jättebråk mellan grupper i BengtsforsVittnen till storbråket: "Aldrig sett något liknande här"Kommunalrådet Bertilsson (M): "Resultatet av en misslyckad integration"

– Visst känner vi en viss oro och vi kommer att öka den polisiära närvaron i Bengtsfors efter den här händelsen. Det finns en risk att det eskalerar. Men det här kommer inte som en blixt från klar himmel. Vi har sett en negativ brottsutveckling i Bengtsfors, som visserligen stannade av under pandemin.

– Men vi märker överlag att det är stökigare i hela Sverige nu igen på helgerna när folk börjar träffas igen, säger Torstensson.

Kända grupperingar

Trots att det inte finns någon frihetsberövad eller någon misstänkt, menar Torstensson att det handlar om grupperingar som polisen ändå har kännedom om.

– Det är folk som bott länge på orten och sådana som är relativt nyinflyttade. Mer än så kan jag inte säga.

Svårt att klara upp

Men det kommer ändå inte att bli lätt att klara upp ärendet menar Torstensson.

– Det är svårt i sådana lägen när många slåss mot varandra att reda ut som vad egentligen har hänt. De som medverkat vill sällan berätta för polisen heller utan vill göra upp sådant här själva. De som blivit utsatta kanske inte ens har sett vem som slagit dem. Men vi är intresserade av att få in vittnesuppgifter och det går bra att även tipsa oss anonymt.

Torstensson berättar att polisen nu närmast ska höra några inblandade.

Artikeltaggar

BengtsforsBråkBrott & blåljusPeter TorstenssonSåguddens badplats

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.