Hoppa till huvudinnehållet

Jättebråk mellan grupper i Bengtsfors

Publicerad:
Bilspår på gräsmattan vid Sågudden dagen efter storbråket. Foto: Thomas Wallin

Under lördagskvällen ägde ett jättestort bråk rum i Bengtsfors. Enligt polisen har ett 30-tal personer varit inblandade i slagsmålet, som ska ha inträffat precis i närheten av polisstationen i Bengtsfors vid Sågudden. Enligt uppgift ska järnrör, rakblad och knivar ha använts vid bråket.

Vittnen till storbråket: "Aldrig sett något liknande här"

De drygt 30 inblandade ska ha tillhört två olika grupperingar, men vad bråket handlade om är oklart.

Redan dagen innan ska det dock ha varit oroligt. Någon form av gruff ska ha skett vid på fredagen och detta ska sedan ha utlöst det stora bråket på lördagen. Det förekommer uppgifter om att detta första bråk ägde rum på ICA:s parkering efter stängningsdags.

– Det är väl någon konflikt som ligger bakom, men vad vet vi inte. Det ska finnas filmer från platsen som folk tagit som vi vill kolla på, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Bråk mellan två grupper

Ett stort bråk ägde sedan rum vid 21.30-tiden på lördagskvällen. Två grupperingar ska ha drabbats samman först vid Din-X bensinstation och sedan vid Såguddens parkring. Allt har gått väldigt snabbt från det att en mindre mängd människor började bråka till dess att folk ska ha kommit körandes i bilar eller sprungit till platsen för att delta.

Uppgifter finns om att bilar ska ha blockerats från att åka ut ifrån Sågudden vilket ledde till att bilister använt sig av gräsmattan att köra på för att komma ut.

Efter händelserna har en anmälan om grov misshandel har upprättats av polisen, samt minst fyra anmälningar om misshandel. Ingen person har frihetsberövats.

Det är, enligt polisen, oklart om någon behövt uppsöka sjukhus.

Men enligt uppgifter till Dalslänningen ska flera personer ha blivit skadade.

Rakblad och järnrör

Någon ska ha blivit slagen med batong och sedan skuren med rakblad i halsen, en annan ska ha blivit skuren med rakblad över händerna och en tredje ska ha blivit slagen med järnrör och svimmat. Enligt uppgift ska minst en av de skadade personerna ha förts med ambulans till sjukhus.

Knivar och järnrör

Flera tillhyggen ska ha använts på platsen – enligt polisen både knivar och järnrör.

En anmälan om grov misshandel har upprättats av polisen, samt minst fyra anmälningar om misshandel.

Vid sidan av detta gör även uppgifter gällande att bilrutor ska ha slagits sönder i samband med händelserna.

Ingen person har frihetsberövats.

Artikeltaggar

BengtsforsBråkBrott & blåljusGrov misshandelMisshandelPeter AdlerssonSåguddens badplats

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.