Hoppa till huvudinnehållet

Kameratjuv körde moped drogpåverkad – åtalas

Publicerad:
En man står åtalad för att bland annat ha stulit en övervakningskamera och kört moped drogpåverkad. Arkivbilder.

Tidigare i höst utsattes Ica Nära i Billingsfors för skadegörelse och stöld. Nu åtalas en man i 35-årsåldern från Bengtsfors kommun. Mannen erkänner.

Samtidigt åtalas mannen för flera andra brott, bland annat för att ha stulit en moped och kört drogpåverkad.

Det var den 20 september som en övervakningskamera stals, fiberkablar klipptes av och två ventilationsgaller slogs sönder vid den lokala Ica-butiken i Billingsfors.

Dalslänningen rapporterade om händelsen och butikschefen berättade att tjuven hade fastnat på övervakningsfilm, att han hade känts igen och sedan tidigare var portad från butiken.

Kamera stals och fiberkablar klipptes av vid Ica-butik: ”Frustrerad – polisstöd saknas”

Den stulna övervakningskameran var värderad till cirka 2 200 kronor och skadorna för ventilationsgallren värderades till cirka 2 900 kronor.

Vill ha skadestånd

I åtalet finns ett enskilt skadeståndsanspråk på totalt 14 634 kronor från butiksbolagets sida. Yrkandet avser reparationskostnader för fiber på 2 500 kronor, kostnader för övervakningskamera på 8 050 kronor, reparationskostnader för plåt 2 884 kronor och personalkostnad på 1 200 kronor.

Den åtalade mannen erkänner stöld och skadegörelse av ventilationsgaller.

Mopedstöld och rattfylleri

Samtidigt åtalas 35-åringen även för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

I det första fallet ska han, enligt åtalet, olovligen ha tagit och använt en moped som tillhört en annan person. Detta ska ha hänt i Billingsfors den 31 juli i år.

35-åringen erkänner händelseförloppet, men varken medger eller förnekar brott.

Amfetamin i blodet

Vidare ska han, enligt åtalet, samma dag ha kört moped med amfetamin i blodet i Billingsforstrakten, oklart om det handlar om samma moped som i den föregående åtalspunkten. Eftersom det handlar om narkotika åtalas mannen även för ringa narkotikabrott.

Fortfarande samma dag, den 31 juli, ska han, enligt åtalet, också ha brutit mot knivlagen genom att ha burit en kniv på allmän plats i Billingsforstrakten. Mannen erkänner brott.

Artikeltaggar

ÅtalBillingsforsBrott & blåljusIcaRattfylleriRinga narkotikabrottSkadegörelseStölderTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.