Hoppa till huvudinnehållet

Alltorp redo för julmarknad

Publicerad:
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Julmarknaden i Alltorp brukar locka mycket folk. 2019 firade julmarknaden 40 år under pompa och ståt med besök av landshövdingen.
Julmarknaden i Alltorp brukar locka mycket folk. 2019 firade julmarknaden 40 år under pompa och ståt med besök av landshövdingen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Lördag och söndag samt även nästa helg blir det julmarknad igen i Alltorps Tinghus.

I år kommer ett 40-tal utställare att vara på plats med allehanda hantverk och delikatesser på den traditionella julmarknaden i de gamla byggnaderna. Dessutom kan man ta en fika med hembakat bröd och barnen kan lämna in sina önskelistor till tomten. Det brukar vara gemytligt att strosa runt på marknaden som lockar många besökare.

En nyhet i år är att man kan delta i en workshop och tillverka en slingad boll som var ett vanligt hantverk fram till 1900-talet. Ledare för workshopen är Louise Klang och den anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Dalsland.

Artikeltaggar

Alltorps tingshusJulNöje/KulturStudieförbundet Vuxenskolan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.