Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattat spöktåg i skolans källare

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det fanns många ruskiga typer som mötte eleverna i spökkällaren i Hagaskolan.
Det fanns många ruskiga typer som mötte eleverna i spökkällaren i Hagaskolan. Foto: Privat

Spöktåg i källaren. Låter det läskigt? Ja, det var i alla fall vad Hagaskolans personal bjöd mellanstadie- och högstadieeleverna på under Halloween inför höstlovet.

– Det var väldigt uppskattat, vi arbetade under tre veckor med att smycka ut Hagaskolans källare till ett spökhus. Sedan fick eleverna klassvis pröva att gå igenom hela källaren och därinne fanns skolpersonal utklädda för att skrämma eleverna, berättar Christian Andersson, fritidspedagog på Hagaskolan.

Gasten inspirerade

Inspirationen kommer från Spökhotellet Gasten på Liseberg, där besökarna får vandra genom ett spökhus där de möts av utklädda skådespelare som skrämmer dem.

– Både elever och föräldrar tyckte det var väldigt roligt att vi hittade på det här. Vi tog emot elever från mellanstadiet till högstadiet. Åldersgränsen var 11 år, precis som på Gasten. Men visst, det var många yngre, som gärna hade velat gå in där också och nu ser fram emot att bli tillräckligt gamla för att kunna göra det ett annat år. Tanken är att det här ska bli en permanent grej på Hagaskolan under Halloween, säger Christian Andersson.

Artikeltaggar

EdHagaskolanLisebergSkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.