Hoppa till huvudinnehållet

SM-succé på hemmaplan för Ödeborgs Bowls: ”Känns bara helt sjukt”

Publicerad:
Glada guldmedaljörer från Ödeborgs IF Bowls, Jonas Häger och Lars-Rune Lauritzen.
Glada guldmedaljörer från Ödeborgs IF Bowls, Jonas Häger och Lars-Rune Lauritzen. Foto: Pontus Nordwall

Det blev fyra medaljer för Ödeborgs Bowls, varav två guld, när SM i två- och fyrmannabowls shortmat avgjordes hemma i Färgelanda sporthall. Jonas Häger var med i båda segerlagen och har nu tagit fyra SM-guld den här säsongen, vilket är en unik bedrift.

– Det är helt orimligt med fyra guld och det känns bara helt sjukt. Det lär jag aldrig göra om och det kommer dröja innan någon annan gör det, säger han.

På lördagen avgjordes SM i tvåmannabowls på shortmat där 22 lag deltog varav sju från Ödeborg Bowls. Sporten går ut på att komma så nära en kula som kallas jacken med två klot per spelare och varje lag kan max få fyra poäng per omgång.

Det var fyra par från Ödeborg som hade tagit sig till kvartsfinalen där Jonas Häger och Karl-Rune Lauritzen var de enda som tog sig till semifinalen där de vann med 14–9.

Finalen stod mellan Fredric Larsson och Jörgen Karlsson från Grebbestad, som hade vunnit klart i sina matcher fram till finalen, och Ödeborg Bowls Jonas Häger och Lars-Rune Lauritzen som fått jobba lite tuffare i sina matcher.

Jonas Häger i Ödeborgs IF Bowls tog två guld under helgen
Jonas Häger i Ödeborgs IF Bowls tog två guld under helgen Foto: Pontus Nordwall

Vi fick se en väldigt välspelad match redan från start där Grebbestadsparet började starkt och ledde med 4–1 efter tre spelade omgångar. Jonas och Lars-Rune började dock knappa in och efter femte omgången hade de vänt till 6–4. Grebbestad fortsatte spela riktigt bra men Ödeborgsparet var ännu bättre och Jonas Häger visade verkligen varför han redan tagit två SM-guld den här säsongen genom imponerande slag med hög precision och de kunde till slut vinna med 11–6.

– Otroligt bra spel av båda lagen i finalen men vi kunde dra ifrån lite på slutet. Det var tufft i kvartsfinalen där vi vann med små marginaler men jag är väldigt nöjd och vi har spelat väldigt bra, säger Jonas Häger.

Lars-Rune Lauritzen från Ödeborgs IF Bowls
Lars-Rune Lauritzen från Ödeborgs IF Bowls Foto: Pontus Nordwall

Ännu ett guld

På söndagen fortsatte spelet med fyrmanna där tre Ödeborgslag hade tagit sig vidare till semifinalen. I finalen var det laget med Jonas Häger i spetsen som mötte Lag Benny Sjögren, båda från Ödeborg Bowls. I en tuff och jämn match kunde till slut laget med Jonas Häger, Lars-Rune Lauritzen, Jörgen Sundberg och Mikael Larsson vinna med 9–7.

I bronsmatchen kunde Lag Joel Häger ta hem segern och Ödeborg hade därmed tagit alla tre medaljerna under söndagen.

– Det visar verkligen att vi är väldigt starka som förening. I finalen var det en tuff match mellan två riktigt bra lag, säger Jonas Häger som kommer hem med två guldmedaljer till de två han redan hade sedan tidigare i år.

Jörgen Sundberg och Lars-Rune Lauritzen från Ödeborgs Bowls under kvartsfinalen spelade i varsitt lag.
Jörgen Sundberg och Lars-Rune Lauritzen från Ödeborgs Bowls under kvartsfinalen spelade i varsitt lag. Foto: Pontus Nordwall
Fakta

Bowls-SM Shortmat

Tvåmanna

Final

Fredric Larsson och Jörgen Karlsson, Grebbestad - Jonas Häger och Lars-Rune Lauritzen, Ödeborg 6–11

Fyrmanna

Final

Lag Jonas Häger – Lag Benny Sjögren 9–7.

Artikeltaggar

Benny SjögrenBowlsFärgelandaJonas HägerÖdeborgs bowlsSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.