Musikgudstjänst med minnesljus i Allhelgonatid

Familj
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Minnesljus lyser upp i höstmörkret i Håbols kyrka.
Foto: Tommy Löfgren
På söndag kväll blir det stämningsfull musikgudstjänst med minnesljuständning i Håbols kyrka.

En blandning av musikstilar som ska ge något för alla utlovas. Det blir musik av Schubert, Mozart, Dan Andersson, Björn Skifs med flera.

Den som vill kan tända ett ljus i ljusbäraren för någon som finns i tankarna i alla helgons tid.

De sångare och musiker som medverkar är Evelina Andersson som har slutfört en 2-årig utbildning på Stockholms opera studio och studerar nu vidare på Vadstena sång och pianoakademi. Joakim Bäckmark har läst ett år på Stockholm opera studio och på Birkagårdens folkhögskola. Han medverkade i barnoperan Bastien und Bastienne i Jönköping i somras med rollen som Bastien. Rodhe Andersson har gått opera deltid på Stockholm opera studio och jobbar som kyrkomusiker i Dals-Eds församling. Pär Jorsäter jobbar som pianist m.m. på Värmlandsoperan. Malin Henriksson leder minnesljuständningen och håller i kvällens andakt. I områdets övriga kyrkor hålls traditonella minnesgudstjänster med musikmedverkan av Ungdomskör, Roger Karlsson, Viktoria Karlsson och Rodhe Andersson.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.