Hoppa till huvudinnehållet

Stark hoppning på hemmaplan: ”Väldigt nöjda”

Publicerad:
 Maria Kinhult knep en tredjeplats med sin Else-Huntsville.
Maria Kinhult knep en tredjeplats med sin Else-Huntsville. Foto: Anna Johansson

I förra helgen var det hopptävling hos Eds Ryttarsällskap, där det blev flera framskjutna placeringar för hemmaekipage.

–Vi har tillsammans med teamet kunnat hitta förbättringsmöjligheter som vi kan ta med oss till framtida tävlingar, säger tävlingsledare Susanne Kinhult.

Detta var första gången som tävlingen hölls inomhus och uppvärmningen var utomhus.

Tävlingen lockade 89 starter under dagen. Först ut var hästarna och efter lunch kom ponnyerna. 58 hästekipage som red från 0,85 till 1,15 meter. Ryttarna hade åkt från Kungälv, Trollhättan, Lysekil, Tanum och Åmål för att komma till Eds RS och tävla.

För dagen var största klassen 1,05, där hemmaekipaget Maria Kinhult knep en tredjeplats med sin Else-Huntsville efter en fin felfri grundomgång och ett ner i omhoppningen. Segrare i klassen var Agnes Harrysson-Hansson med Coco Chanel från Skaftö Ridklubb. På andra plats kom Sara Ek med Carrie N.W. från Lysekils Ryttarförening.

Tyra Jakobsson – Corinne Van Overis Z, Trollhättans Sportryttare vann både 0,85 och 0,95. I 1,10 segrade Frida Törnberg med Ace of Hearts från Vänersborgs Ryttarförening.

Mathilda Persson från Trollhättans Sportryttare tog hem segern i 1,15 med sin häst Panamera W.

Sex ryttare med

Eds RS hade sex ryttare med under dagen – tre på häst och tre på ponny.

Först ut var Lätt E+-ryttarna. I kategori B kom två ryttare från Spekeröd på första och andra plats, Izabella Jevrém och Isabelle Florén. I kategori C och D knep Ebba Svanström från Åmåls Ridklubb förstaplatsen. Nästa klass var Lätt D+ och åter igen segrade Izabella Jevrém, men andra platsen togs hem av Freja Hansson med Absolutely Fabulous från Dalslands Hästsportklubb. Kategori C vanns av Molly Hansson från Kungälvs Hästsportklubb, på andra plats kom Svea Larsson på Cosmos tävlandes för Åmåls Ridklubb.

Lisa och Savina tvåa

I sista klassen Lätt C+ för kategori B-ponnys segrade Klara Hansson från Kungälv och på andra plats i resultatlistan kom hemmaekipaget Lisa Forsdahl med Savina. För kategori C- och D-ponnys segrade Elin Ek,Bohusläns Hästsportklubb.

Som helhet är man väldigt nöjda med tävlingen och domarteamet Elin Hansson, Emma Hörnfelt och Jesper Ohlin från Mariestad som banbyggare.

– Vi har varit väldigt nöjda. Vi har tillsammans med teamet kunnat hitta förbättringsmöjligheter som vi kan ta med oss till framtida tävlingar. Domarna har varit nöjda med arrangemanget, hinderparken, och funktionärerna, säger Susanne Kinhult.

Artikeltaggar

Åmåls RidklubbEdEds RyttarsällskapHästsportSusanne Kinhult

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.