Tankar inför helgen: Allhelgonahelgen ger tid att minnas

Familj
PUBLICERAD:
Lennart Fjell, pastor Elimkyrkan Åmål.
Allhelgonahelgen – tiden då vi minns alla de nära och kära som lämnat det här livet!

Att minnas och hedra dem vi älskade är att fortsätta uttrycka vår kärlek till dem, och alla ljus på kyrkogårdarnas gravar formar en sorts underbar kör av kärlekens lovsång till alla dem vi saknar.

Under helgen hinner många tårar fällas då minnen far genom tankarna om de vi älskat men som lämnat oss. En del minnen lockar till glädjetårar, andra minnen väcker fram tårar av sorg! Men, som många har sagt långt före mig: det är viktigt att låta oss få tid att både sörja och minnas.

Låt därför tårarna komma, men låt också skrattet och glädjen få komma, när du tänker på dem du älskat så mycket!

Men helgen är inte slut i och med lördagen – det kommer en söndag även denna helg!

Och för oss som kristna är det mest underbara med denna ”Allhelgonahelg”, att vi inte behöver stanna upp vid lördagens tårar, saknad och minnen, utan faktiskt kan sträcka oss fram till söndagens underbara hoppfulla glädjebudskap: ”Vårt evighetshopp”!

Detta är kristenhetens största och saligaste löfte och hopp – att alla de som dött i tron på Herren Jesus Kristus är räddade för evigheten!

Vi som levt som Jesu lärjungar här på jorden, har löftet från Gud att återuppstå och fira evigheten; i den vackraste, härligaste och heligaste plats som finns: i Guds himmelrike!

Bibelns budskap talar om en Gud för de levande – inte för de döda!

Vår tro är att Gud gör oss levande efter att vi dött.

Den kristne sångaren Pelle Karlsson sjöng ”när du går över floden lämnas allt”!

Vi ska alla en dag ”gå över floden”, och lämna detta jordeliv bakom oss, och vi ska då gå in i det ”förlovade land” som Herren har förberett åt oss!

Döden blir därför för en kristen människa övergången från tro till åskådning, vi får äntligen komma in vårt förlovade land. I och med döden träder vi in i det himmelska och allt det som vi endast har kunnat ana här under jordelivet blir nu till full och underbar klarhet!

Paulus säger i Fil. 3:20-21 ”Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Han ska förvandla vår bräckliga kropp och göra den lik hans härlighetskropp, för han har makt att lägga allt under sig.”

När jag står vid min fars och mors grav känner jag självklart sorg och saknad av dem – men samtidigt vet jag att jag en gång kommer att se dem igen, hemma hos vår Frälsare Jesus Kristus!

Joh. 3:16 säger att ”var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv”

Jesus Kristus är vårt evighetshopp!

Och det önskar jag dig, du som nyss läst min lilla text, att om du inte redan känner denne Jesus, att du just nu knäpper dina händer och ber: ”Jesus, jag vill tro på dig. Jag vet att jag har syndat, men ber dig Jesus att förlåta mig för mina synder. Jag vill ta emot dig som min frälsare – jag bekänner dig som Herre i mitt liv!”

Om du ber denna enkla bön så vill Jesus ge dig evigt liv!

Ta sedan kontakt med ngn av kyrkorna i vår kommun, så vill vi mer än gärna ge dig hjälp och råd i ditt nya liv tillsammans med Jesus.

Guds rika välsignelse önskar jag dig!

Lennart Fjell, Pastor Elimkyrkan Åmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.