Hoppa till huvudinnehållet

Politikerrockad på ordförandeposter: ”Hoppas utveckla skolorna”

Publicerad:
Tobias Bernhardsson (C) och Ingo Asplund (L) föreslås få nya ordförandeposter.
Tobias Bernhardsson (C) och Ingo Asplund (L) föreslås få nya ordförandeposter. Foto: Helena Lindgren

Ann Blomberg (C) har tidigare presenterats som kandidat till nytt kommunalråd i Färgelanda kommun. Nu är det också klart med en rockad på olika ordförandeposter som föreslås inför kommunfullmäktige i november, där valen formellt väntas ske.

Tobias Bernhardsson (C) föreslås gå in som ny ordförande i Utbildningsnämnden, efter Elisabeth Örn (C) som tidigare varit ordförande och som samtidigt föreslås fortsätta som ersättare i nämnden.

– Det är inspirerande att få möjligheten att föreslås som ordförande i Utbildningsnämnden där jag hoppas kunna bidra i ett viktigt arbete med att ihop med nämnd och medarbetare skapa möjligheter för att utveckla skolorna för våra barn och unga i Färgelanda kommun, säger Tobias Bernhardsson.

Ingo Asplund (L) föreslås gå in som ny ordförande för Valbohem AB, ett uppdrag som Ann Blomberg innehar för närvarande. Nominering till uppdraget föreslås vid fullmäktigemötet den 17 november.

– Jag ser fram emot att ta stafettpinnen vidare och bidra till att Valbohem får fortsätta med planerade nybyggnationer samt förvalta och utveckla bolagets fastighetsbestånd tillsammans med övriga i styrelsen, säger Ingo Asplund.

Artikeltaggar

Elisabeth ÖrnFärgelandaIngo AsplundPolitikTobias BernhardssonUtbildningsnämnden

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.